Bebka 2015 Mali Destekleri Tümsiad'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Bebka 2015 Mali Destekleri Tümsiad'da Tanıtıldı

Bebka 2015 Mali Destekleri Tümsiad\'da Tanıtıldı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) 2015 yılı mali destek programları, Eskişehir Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (TÜMSİAD) düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

20.03.2015 15:25

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) 2015 yılı mali destek programları, Eskişehir Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (TÜMSİAD) düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

TÜMSİAD üyesi sanayici iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, 2015 mali destek programı kapsamında 3 başlıkta 15 milyon TL'lik bir destek verileceğinin altı çizildi. Bugüne kadar BEBKA'nın açtığı teklif çağrılarına toplam 98 milyon TL bütçe ile 947 proje başvuru yapıldığını ve bunlardan da 223 projenin destek almaya hak kazandığını belirtilirken, yine bu projelerin yaklaşık 4'de 1'inin Eskişehir'e ait olduğu aktarıldı. BEBKA Koordinatörü Engin Yüksel ve uzmanlar Sabri Bayram, Murat Çalışkan, Gürler Sunel ve Engin Yüksel tarafından iş adamlarına 2015 çağrılarına yönelik yapılacakları ve izlenecek yollar aktarıldı.

15 MİLYON TL HİBE

Eskişehir'de açılan ofisle, geçtiğimiz yıllara göre proje başvuru sayısında büyük bir artış gözlendiğini vurgulayan BEBKA Uzmanı Sabri Bayram, 2015 Yılı Mali Destek Programları kapsamında, kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşlara yönelik "Kırsalda Ekonomik Kalkınma" ve "Sağlık Turizminin Geliştirilmesi" alanlarında toplam 15 milyon TL hibe verileceğini söyledi. Bayram, "Kırsalda Ekonomik Kalkınma programı ile kırsal alanlarda tarım ve sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve tarım dışı faaliyetler ile ekonomik çeşitliliğin sağlanarak gelir artışına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda tarımsal ürünlerin işlenmesi ve depolanması yoluyla katma değer arttırıcı faaliyetler, tarımsal faaliyetlerde yenilenebilir enerji kullanımı ve kırsal turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik projeler beklenmektedir. Sağlık Turizminin Geliştirilmesi programı ile de, sağlık turizminde hizmet kalitesinin geliştirilmesi, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Bu program kapsamında sağlık turizmine yönelik faaliyet gösteren veya potansiyeli olan işletmelerin insan kaynağının ve kalitesinin geliştirilmesi, yabancı hastalara hizmet verebilmek için gerekli düzenlemelerin yapılması ve bölgedeki sağlık turizmi faaliyetlerinin tanıtımına yönelik projeler hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.

Yapılan toplantının ardından soru cevap bölümünde ise mali destekler ve uygulanmasına yönelik detaylı bilgiler katılımcılarla anlatıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bebka 2015 Mali Destekleri Tümsiad'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement