BDP'li Kadın Adaylar Eş Başkanlığı Anlattı - Son Dakika
Yerel

BDP'li Kadın Adaylar Eş Başkanlığı Anlattı

BDP\'li Kadın Adaylar Eş Başkanlığı Anlattı

Urfa'da BDP'nin kadın eş başkan adayları, kadın STK temsilcileri ile bir araya gelerek 'Kadın eş başkanlık" konusu üzerinde sunum yaptı.

17.02.2014 10:41

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir ve merkez ilçe belediye kadın eş başkan adayları, 30 martta yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında Frenk kahvaltı salonun da kentteki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu'ndan (STK) kadın temsilciler ve yine kadın köşe yazarları bir araya geldi. Toplantıya, BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Leyla Akça, Haliliye Belediyesi Eş Başkan Adayı Sema Aişeoğlu, Karaköprü Belediye Eş Başkan Adayı Gülay Koca ve Eyyübiye Belediye Eş Başkan Adayı Hedibe Dursun ile çok sayıda kadın katıldı. Burada bir konuşma yapan Leyla Akça, bu gibi toplantıların partileri açısından çok önemli olduğunu ve halkın taleplerine cevap olabilmek için sık sık düzenleyecekleri toplantılar ile gündemlerini sıcak tutarak seçim çalışmalarının karnaval şeklinde geçmesi gerektiğine değindi. Yaşanılan toplumsal ve doğasal sorunların kaynağında yatan temel çelişki kadın erkek çelişkisi olduğuna vurgu yapan Akça, bu çelişkiyi kadın özgürlüğü lehine değiştirmeden, toplumların ve doğanın özgürleşmesinin mümkün olmayacağını belirtti.

AKÇA: EŞ BAŞKANLIK KADIN DEVRİMİDİR
Eş başkanlık sistemine de değinen Akça, kadın özgürlükçü yaşam mücadelelerinde eş başkanlığın bir kadın devrimi olduğunun altını çizdi. Partilerinin kadın mücadelesini anlatan Akça, "Kadın örgütlenmelerimizin en somut ve en önemli başarından biridir. Kadın örgütlenmelerimiz en küçük yerleşim yerinde mahalle, köy, mezra, ilçe ve kent gibi en geniş yerleşim yerlerine kadın meclislerine ulaşarak yapılandı. Amacımız muhtarlıktan belediye başkanlığına yerel yönetimlerin her kademesinde kadının eşit düzeyde katılımcılığını sağlamaktır. Bu temelde yerel hizmetlerimizde kadın ihtiyaç, talep ve isteklerini daha üst düzeye çıkarmak, kadınların yerel yönetim hizmetlerine kendi özgün kimliklerini yansıtmasını sağlayarak kadına duyarlı belediyecilik anlayışını yaşamsallaştıracağız" diye konuştu.

Toplantı davete katılan kadınların soruları ve karşılıklı sohbetinden sonra sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP'li Kadın Adaylar Eş Başkanlığı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement