Baydemir Yine Başbakana Yüklendi - Son Dakika
Yerel

Baydemir Yine Başbakana Yüklendi

Baydemir Yine Başbakana Yüklendi

BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Baydemir "Başbakan Urfa'ya 12 yılda 17.8 katrilyon harcandığını söyledi. Bu para nerede" diye çıkış yaptı.

14.03.2014 12:51

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Urfa Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Baydemir, BDP'ye üç aşiretin katılımı dolayısıyla düzenlenen törende "İttifakımız barışın ve özgürlüğün müjdesi olur inşallah" dedi. Baydemir, Başbakan'ın Urfa'ya 12 yılda 17.8 katrilyon harcandığı yönündeki konuşmasını "Bu para nereye harcandı? Niye hala işsizlik var?" diyerek eleştirdi.

SEBZE HALİNDE ESNAFLA BULUŞTU
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Urfa Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Baydemir sabah erken saatlerde, Urfa Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret etti. Daha sonra Hal Derneği'ne geçen Baydemir, dernek başkanı Faruk Akbaş'la da görüştü. Ardından da esnafı ziyaret eden Baydemir, sabah kahvaltısını esnafla birlikte yaptı. Baydemir çıkışta da Hal Müdürü İ. Halil Özen'le görüştü.

Baydemir Sebze ve Meyve Hali'nde yaptığı konuşmada 30 Mart'ın nihai barışa giden yolun kapılarını aralayacağını belirterek, "Urfa ateşi nasıl su eylediyse aynı şekilde barışa da öyle can verecektir" dedi. Baydemir, "Halkın iradesi ne şekilde tecelli ederse başımızın üzerinde yeri vardır, kabulümüzdür" diyerek "Urfa halkı bizi bir evladı olarak gördü, bağrına bastı ve geleceğini, menfaatini bizde gördü" diye konuştu. "Urfamız inşallah yepyeni bir sayfa açıyor. Bizde Urfa halkına layık olacağız" diyen Baydemir, seçimin bir demokrasi karnavalı içinde geçmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Baydemir, "Rey (oy) hakkı bireyin hakkıdır. Birey sandık başına gitmeli reyini istediğine vermeli. Köyde ya da başka yerde kimsenin oyunu kullanmamalıyız, herkes kendi oyunu kullanmalı. Herkes kendi oyunu kendi kullanmalıdır" diye konuştu.

3 AŞİRET BDP'YE KATILDI
Baydemir, Şehitlik Çamlık Düğün Salonu'nda da Şeddadi, Asyan, Okyan aşiretlerinin BDP'ye katılım törenine katıldı. Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Leyla Akça, Haliliye Belediyesi eş başkan adayları Bekir Benek, Sema Aişeoğlu, Eyyübiye Belediyesi eş başkan adayları Şükrü Turgut, Hedibe Ötünç'ün de katıldığı törende Baydemir "İttifakımız barışın ve özgürlüğün müjdesi olur inşallah" diyerek bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberliğin gün geçtikçe büyüdüğünü belirten Baydemir, "Bu kent ve bu kentin nüfusu nan'a (ekmeğe) muhtaç hale getirilmek istendi. Dünyanın ve Türkiye'nin hangi kenti bütün coğrafyanın tarıma bu kadar elverişliyken nüfusundan 450 bini 48 ile pamuğa, çapaya, fıstığa gitmek zorunda kalıyor?" diye sordu. Sorularını "Türkiye'nin hangi şehri elektriği ürettiği halde köyü ve evi karanlıktadır?" diye sürdüren Baydemir, "Bu kent açısından bu bir zulümdür. Mum önce dibini aydınlatmalıdır. Önce Rıha aydınlanmalıdır. İnsanlarımızın muhtaç olmaması için önce Urfa'nın aydınlığa çıkması lazım" diye konuştu.

'BU PARA NEREYE HARCANDI?'
Başbakan'ın Urfa'da Urfa'ya 12 yılda 17.8 katrilyon aktarıldığını söylediğini hatırlatan Baydemir, "Bu para nereye harcandı? Niye hala işsizlik var? 12 yılda Urfa'ya bu kadar para harcandı ama İstanbul Marmaray için 30 katrilyon harcandı. 12 yılda Urfa için bu kadar harcandı ama İstanbul'da bir projeye bunun iki katı para harcandı. Ama inşallah sizlerin desteğiyle 30 Mart'ta yoksulluk ve yoksunluk kefeninin yırtacağız" diye konuştu

Konuşmasını Başbakan'ın Urfa mitinginde söylediklerini eleştirmekle sürdüren Baydemir, "Başbakan Urfa meydanında İstanbul'a yapacağı projeleri açıkladı. Biz Urfalıların da bütün sıkıntısı da buydu değil mi? Ve Başbakan Urfa'ya yapacağı hızlı tren için 2023 yılına kadar çalışacağını söyledi. Bekle ki gelsin. Bizi elmalı şekerle kandırmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

'URFA'NIN 50 YILINI BELİRLEYECEĞİZ'
Urfa'yı tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizm şehri olduğunun altını çizen Baydemir, yapacakları İmar Mastır Planı ile kentin gelecek 50 yılın yol haritasını çıkaracaklarını söyledi. "Hepinizin sözü yerel yönetimlerde geçecek" diyen Baydemir, "Yüzde kaçla seçilirsek seçilelim yüzde 100'ün hizmetkarı olacağız" şeklinde konuştu. Kendisine verilen desteğin Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye'de de beklediklerini belirten Baydemir, "Büyükşehiriyle ilçeleriyle bir ekip oluşturmamız lazım. Şeffaf denetlenebilir hesap sorulabilir bir ekip kurmamız lazım" diye konuştu.

Baydemir kadını baskı altında olan bir toplumun özgürlüğe kavuşma şansı olmadığını belirterek, "Kadının ezildiği bir toplumun özgürlüğe kavuşmaya şansı yoktur. Kız çocuğu olmayan ben babayım demesin. İnsana babalık duygusunu yaşatan kız evladıdır. O halde kadın ve erkek ayrımını artık bu toplum siyasette ve temsiliyette ortadan kaldıracaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından BDP'ye katılanlara rozet takıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Baydemir Yine Başbakana Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement