Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İlk Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İlk Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi

Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İlk Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi

Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, ilk yüksek lisans öğrencilerini mezun etmenin gururunu yaşıyor.

26.07.2013 11:54

Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, ilk yüksek lisans öğrencilerini mezun etmenin gururunu yaşıyor.

İlahiyat bilimi alanında akademik çalışma yapan yüksek lisans öğrencileri Mine Özer ve Çiğdem Can Kaynak tarafından hazırlanan yüksek lisans tezi çalışmaları, aynı zamanda Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi için de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans öğrencisi Mine Özer, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk danışmanlığında hazırladığı "Çağdaş Dönem Tefsirinde Din ve Vicdan Özgürlüğü: Mevdudi ve Süleyman Ateş Örneği"; Çiğdem Can Kaynak ise, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan danışmanlığında gerçekleştirdiği "Kur'an-ı Kerim Çerçevesinde Hz. Peygamber'in (s.a.v) Eğitim Yöntemleri ve Uygulama Örnekleri" konulu tezleri ile, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun başkanlığındaki jüriden tam not aldı.

Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun'un yaptığı ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk, Yrd. Doç. Dr. M. Kenan Şahin ve Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan isimlerinden oluşan jüri heyeti, iki ayrı tez savunma sınavında oldukça titiz davrandı. Yaptıkları değerlendirme sonucunda iki tez çalışmasının da başarılı olduğuna kanaat getiren jüri üyeleri, söz konusu çalışmaları yapan öğrencileri ve danışman öğretim üyelerini tebrik etti.

Tezleri sınavdan başarıyla geçen yüksek lisans öğrencileri Özer ve Kaynak ise, Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün ve aynı zamanda İlahiyat Fakültesi'nin ilk master dereceli mezunu olmaktan duydukları mutluluğu ve gururu dile getirdi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İlk Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement