Bayburt Üniversitesi, Polis Adaylarının "Liderlik, Yönetim ve Motivasyon" Konferansındaydı - Son Dakika
Yerel

Bayburt Üniversitesi, Polis Adaylarının "Liderlik, Yönetim ve Motivasyon" Konferansındaydı

Bayburt Üniversitesi, Polis Adaylarının "Liderlik, Yönetim ve Motivasyon" Konferansındaydı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Selçuk Coşkun, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun davetlisi olarak "Liderlik, Yönetim ve Motivasyon" konulu konferansa katıldı.

09.11.2013 11:13

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun davetlisi olarak "Liderlik, Yönetim ve Motivasyon" konulu konferansa katıldı. Konferansta, liderlik ve yaşam koçluğu konularında hayat tecrübeleriyle bezenmiş önemli bilgilere ve püf noktalarına yer verildi.

Kişisel Gelişim Uzmanı İsmail Karasu tarafından polis adaylarına verilen "Liderlik Becerileri ve Proaktif İnsan Olmak" temalı konferansta anekdotlarla, gündelik hayattan örneklerle ve başta Yunus Emre olmak üzere yerli ve yabancı önemli isimlerden notlarla sinevizyon eşliğinde "liderlik, iyi bir yönetici olmak ve pozitif yaşam becerileri" konularına değinildi. "Dünkü alışkanlıklarımızı ve yanlışlarımızı devam ettiriyoruz, oysa hayatta ne ekerseniz onu biçersiniz. Hayatta önemli olan kralın önüne geçmemektir" diyen Uzman Karasu, konferansında kişisel, kurumsal ve toplumsal alışkanlıklardan bahsetti. Önemli olanın; yapılan işin, pişmanlık duymadan yaşanılan hayatın hakkını verebilmek olduğunun altını çizen Karasu, "İşinizi, yaşadığınız hayatı sevmeniz gerek" tavsiyesinde bulundu.

Hareketli, esprili ve neşeli geçen konferansında liderliğin özelliklerinden bahseden Kişisel Gelişim Uzmanı İsmail Karasu, "Liderlik, Yönetim ve Motivasyon" anabaşlıklı konferansını; "Liderlik Becerileri Geliştirme", Kurumiçi İletişim, Motivasyon (takdir edilme, sevilme, değişime olan direnç ve ait olma), Organizasyonların Problemleri (kullanılmayan insan gücü, desteklemekten çok kontrol eden yönetici vs) Yeni Liderlik Paradigması, Liderde Aranan Özellikler (adil olmak, dürüstlük ve güven, vizyon, ilham vericilik, zeka, koçluk, açıklık-şeffaflık, cesaret, ekip çalışması, mesleki yeterlilik) ve Kötü Liderin Özellikleri (dikkatsizlik-umursamazlık, korkaklık, çabuk öfkelenmek, ekibine güvenmemek, diktatörvari, çok eleştirmek az övmek, önyargılı olmak, ayrıcalık yapmak, bilgilendirmeyi sevmemek, dar görüşlü olmak, şan-şöhret düşkünlüğü - her zaman 'biz' yerine 'ben' demek- ve saygı göstermemek vs.) altbaşlıklarıyla verdi.

Lider ve yönetici arasındaki farka dikkat çeken Uzman Karasu, "Lider, grubu etkileyen herhangi bir üyedir. Lider; koçluk yapar, yönlendirir. Unutmayınız ki; her lider yönetici olmak zorunda değildir, fakat her yönetici lider olmak zorundadır. Liderlik, bir pozisyon olmaktan, süreç olmaya gidiyor. Liderlik, yaptığın işe/ yaşadığın hayata gönlünü koymaktır. Lider, hem işleri doğru yapmalı hem de doğru işler yapmalıdır. Lider, değişime açık olmalıdır. Liderin görevi, ekibin önündeki engelleri kaldırmaktır" diyerek, Türkiye'de yöneticiler, gündelik sorunlarla uğraşmaktan vizyonlarını oluşturamıyor" dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) tarafından Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu'nun yanı sıra, il protokolünden Vali Yardımcısı Abdulhamid Karaca, Emniyet İl Müdürü Celal Aydoğan, Milli Eğitim İl Müdürü Seydi Doğan, PMYO Müdürü Tahsin Demir ile kurum yöneticileri ve genç polis adayları katıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt Üniversitesi, Polis Adaylarının 'Liderlik, Yönetim ve Motivasyon' Konferansındaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement