Bayburt'ta Yatılı Kız Kur'an Kursu Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta Yatılı Kız Kur'an Kursu Hizmete Açıldı

Bayburt\'ta Yatılı Kız Kur\'an Kursu Hizmete Açıldı

Bayburt merkeze bağlı Danişment Köyü'nde hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Yatılı Kız Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

16.10.2012 09:23

Bayburt merkeze bağlı Danişment Köyü'nde hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Yatılı Kız Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Danişment Köyü Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği tarafından organize edilen açılış törenine Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İŞKUR İl Müdürü Ömer Akdeniz, Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Gümüşhane Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, Kırıkkale İl Müftüsü Yüksel Kaymak, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Aydıntepe İlçe Müftüsü Abdullah Bal, Bayburt Danişment Köyü Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Servet Can, Daire Müdürleri, Kurs Öğrencileri, aileleri ve Danişment Köyü sakinleri katıldı.

Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Mustafa Çakır tarafından Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Danişment Köyü Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bekar, Hayırsever işadamı Hacı Musa Çalışkan tarafından doğduğu köye yaptırılan Danişment Köyü Yatılı Kız Kur'an Kursu hakkında şu bilgileri verdi:

"Çalışkan ailesinden hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Kur'an kursumuz 5 katlı olup içerisinde idare merkezi, dershaneler, yatakhaneler, mutfak, yemekhane, mescit, lokal, kantin ve çok amaçlı bir salonumuz yer almaktadır. Asansörlü, kaloriferli ve 80 yatak kapasiteli bir binadır. Derneğimiz ve Bayburt İl Müftülüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar sonucunda tefrişi ile alakalı bütün gideri de Tayyip Madencilik A.Ş. tarafından karşılanarak eğitime hazır hale getirilmiştir."

Kur'an Kursu'nun hizmete hazırlanmasında emeği geçen herkese konuşmasında teşekkür eden Bekar, "Bu binanın yapımında çok büyük emekleri olan sağlık durumu nedeniyle aramızda bulunamayan Hacı Musa Çalışkan Bey'e teşekkür ediyor, kendilerine Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Ayrıca bu binanın hizmete açılmasında bizlerden her türlü desteği esirgemeyen başta sayın valimize, belediye başkanımıza ve ekibine, İl Özel İdare amiri ve çalışanlarına, maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu hizmet binamızın köyümüze, ilimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan Bayburt Valisi Hasan İpek, "Danişment köyü bizim en yakın köyümüzdür. Bu hizmetin buraya geleceğini öğrendik, biz de elimizden gelen desteği verdik ve bu sene de yollarının ikinci kat asfaltını yaptık. Başka hizmetlere ihtiyaç varsa inşallah önümüzdeki yıllarda onları yerine getiririz. Kur'an hizmeti için gerekli her şey söylendi. Bu hizmette emeği geçen tüm arkadaşlarımı, tüm dernek mensuplarını, hayır sahiplerini, köylülerimizi ve manevi desteklerini veren tüm değerli misafirlerimizi tebrik ediyorum, böyle bir tesisin açılışında bulunmaktan duyduğum mutluluğu belirterek hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" dedi.

Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ise, Bayburt'ta Kur'an hizmetine yeni bir binanın daha eklenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Karadeniz'deki bütün Kur'an kurslarının icazetlerine katılırdım. Mübalağa yapmıyorum. Öğrencilerin büyük bir bölümü Bayburt'tandı.

Bayburt'tan öğrencilerin göçmesi bu zamana kadar büyük bir eksiğimizdi. Bunu kabul etmemiz lazım. İnşallah öğrenci göçünü böyle güzel binalarımızın hizmete girmesiyle önleyeceğiz. Bu binamızda inşallah dinini, diyanetini bilen güzel hafızlar yetiştireceğiz. Bu binanın yapılmasında emeği geçen Hacı Mahmut ve mahdumlarına, hepsine teşekkür ediyorum.

En büyük emeği olan Hacı Musa kardeşimize de acil şifalar diliyorum"diye konuştu.

Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş ve Kırıkkale İl Müftüsü Yüksel Kaymak tarafından da konuşma yapıldıktan sonra Kur'an Kursu'nun yapımında emeği geçen Çalışkan Ailesi Adına Hacı Mahmut Çalışkan'a katkılarından dolayı Bayburt Valisi Hasan İpek tarafından plaket verildi. Törende daha sonra kurban kesilerek Kur'an Kursu'nun açılışı gerçekleştirildi. Binanın gezilmesi ve verilen ikramdan sonra açılış programı sona erdi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta Yatılı Kız Kur'an Kursu Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement