Bayburt'ta 'Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta 'Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol' Projesi Tanıtıldı

Bayburt\'ta \'Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol\' Projesi Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Polis Meslek Yüksek Okulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şubesi ortaklığı ile yürütülecek olan ve 12 ay sürecek olan proje PMYO Müdürlüğü çok amaçlı salonunda tanıtıldı.

17.02.2014 14:10

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Polis Meslek Yüksek Okulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şubesi ortaklığı ile yürütülecek olan ve 12 ay sürecek olan proje PMYO Müdürlüğü çok amaçlı salonunda tanıtıldı.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Mutlu Adak, Proje bilgilendirme, bilinçlendirme faaliyetler ile trafik kazalarının ilimizde azaltılarak trafik kazalarına bağlı engelliliğin azaltılmasını hedeflediğini belirtti.

Projeyle Öğrencilere yönelik olarak İlkokul, Orta okul, lise, Polis MYO ve Bayburt Üniversitesi öğrencilerine yönelik 6 aylık bilinçlendirme ve farkındalık eğitimleri düzenleneceğini, 6 uzman eğitimci tarafından Milli Eğitime bağlı merkezdeki okullarda, Polis Meslek Yüksek Okulunda ve Bayburt Üniversitesi'nde Şubat-Haziran döneminde haftalık eğitim programı oluşturularak Trafikte Bilgili Ol, Dikkatli Ol eğitimleri verileceğini belirten Adak; "Halka Yönelik bilgilendirme günleri düzenleyeceklerini, "özellikle ilimizde Trafik Haftası ve Engelliler Haftası Kapsamında Mayısın birinci ve ikinci haftası ilimizin en işlek caddesinde bir stand ve sergi oluşturulacak gönüllü PMYO öğrencilerimizden oluşan bir ekiple bir hafta boyunca bilgilendirici materyaller dağıtılacak ve trafikte duyarlılığı arttırmak için çeşitli drama-gösteri- tiyatro organizasyonları gerçekleştirilecektir. Simülasyon cihazı ile özellikle vatandaşlarımızın emniyet kemerinin yaşayarak önemini anlamaları sağlanacaktır." diye konuştu.

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir ise; "Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu olarak, halka hizmet etmeyi esas edinmiş, diğer kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çok başarılı projeleri birlikte yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. 2014 yılının asıl projesi olan, Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol projesiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu projeyle ülkemizin de temel problemi olan, trafik konusunda ilimizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, farkına varılması ve evrensel olan bu kuralların bir kültür haline gelmesini hedef edinmekteyiz. Engelli hale gelmeden engelleri birlikte aşalım istiyoruz, trafikte esas olan trafik kurallarını iyi bilme ve yerinde uygulamaktır. Yerinde uygulama aşaması ise iki esasa dayanır, birincisi saygılı olmak ikincisi de sabırlı olmaktır. Trafikte yer alan herkesin bir birine saygılı olması bir diğerinin hareketine sabır göstermesi gerekmektedir. Aksi kaostur, gerilimdir, problemdir, kazadır. Bu projemizin hayırlı olmasını diyor katılımlarınızdan dolayı hepinize saygı ve sevgilerimi bildiriyorum." dedi.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın proje hakkındaki düşüncelerini dile getirmesinin ardından, İşkur tarafından engellilere yönelik düzenlenen, büro yönetimi ve sekreterlik kursunu başarıyla bitiren engelli vatandaşlara sertifikaları Vali Mükerrem Ünlüer tarafından verildi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta 'Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement