Bayburt'ta "Gönül Elçileri Projesi" - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta "Gönül Elçileri Projesi"

Bayburt\'ta "Gönül Elçileri Projesi"

"Gönül Elçileri Projesi" kapsamında gönül elçilerinin sayısını artırmak için Bayburt Valisi İpek'in eşi Gülten İpek yoğun çaba sarf ediyor.

01.03.2013 13:00  Güncelleme: 13:13

Ülke genelinde başlatılan "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında gönül elçilerinin sayısını artırmak için Bayburt Valisi Hasan İpek'in eşi Gülten İpek yoğun çaba sarf ediyor.

Proje kapsamında Vali Hasan İpek'in eşi Gülten İpek, beraberinde Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın eşi, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy'un eşi ve Aile Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Pınar Şalcı ve Valilik İl Planlama Uzman Yardımcısı Pınar Kıroğlu ile birlikte Tuzcuzade Mahallesi, Esentepe Mahallesi ve Kır Çiçekleri Kreşi binasında bayanların eğitim gördüğü kuran kursunu ziyaret etti.

Proje hakkında kadınları bilgilendiren Gülten İpek, "İhtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkes gönül elçisi olabilir. Özellikle sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler alanında hizmet vermiş olan; öğretmen, doktor, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, sosyolog, psikolog." dedi.

Projenin bir diğer amacının da yaş farkı gözetmeksizin kentteki kadınların meslek liseleri eksenli okullaşma oranlarının artırılmasına katkıda bulunmak olduğunu belirten Gülten İpek, "Türkiye genelinde Gönül Elçileri projesinde Bayburt 74 sırada. Biz bu oranı daha aşağılara düşürebilmek için yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik. Sizlerde proje kapsamında gönül elçisi olarak projeye katkıda bulunabilirsiniz" diyerek imkanı olan herkesin gönül elçisi olması gerektiğini, Gönül Elçisi olmanın da bir insanlık görevi olduğunu belirtti. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta 'Gönül Elçileri Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement