Bayburt'ta Beş Ambulans Daha Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta Beş Ambulans Daha Hizmete Girdi

Bayburt\'ta Beş Ambulans Daha Hizmete Girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından kente gönderilen tam donanımlı beş ambulans daha hizmete girdi.

03.02.2014 19:45

Sağlık Bakanlığı tarafından kente gönderilen tam donanımlı beş ambulans daha hizmete girdi.

Ambulansların hizmete girmesi dolayısıyla, 112 Komuta Kontrol Merkezi önünde düzenlenen törene Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ile sağlık çalışanları katıldı.

Ünlüer, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'un, sağlık hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılması noktasında ülke ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, "Yeni beş ambulansla bu seviye daha da yükselecektir. Fedakarlıklarından dolayı sağlık sektöründeki yöneticilerimizi ve personelimizi tebrik ediyorum" dedi.

Özbek, 112 Acil Servisinin 100 dolayında personeli ve 20'ye yükselen ambulans sayesinde, Bayburt halkına daha iyi hizmet vereceğine inandığını vurguladı.

Özbek, geçen ay yolcu otobüsü ile iş makinesinin çaprışması sonucu meydana gelen trafik kazasında üç kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, "Yaşanan bu acı olaydan sonra, kazazedeler tarafından 112 Acil Servisimize teşekkür mektubu gönderildiğini öğrendim. 112'deki arkadaşlarıma göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek ise şunları kaydetti:

"Bayburt 112 Sağlık Hizmetleri olarak 2013 yılı içinde 8 bin vakaya müdahale ettik. İl genelinde yedi Acil Servis İstasyonu, iki de il dışı istasyonumuzla bu hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Mevcut 15 ambulansımıza ilaveten beş tam donanımlı yeni ambulansımız filomuza dahil oldu. Bu ambulanslardan biri obez hastaların sevki için kullanılacak." - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta Beş Ambulans Daha Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement