Batman Üniversitesinde 'Tehlikelerden Korunma' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Batman Üniversitesinde 'Tehlikelerden Korunma' Konferansı

Batman Üniversitesinde \'Tehlikelerden Korunma\' Konferansı

Batman Üniversitesinde 'Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer Tehdit ve Tehlikelere Karşı Korunma' konulu konferans düzenlendi.

26.12.2013 14:10

Üniversitede 'NBC' Eğitimi.

Batman Üniversitesinde 'Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer Tehdit ve Tehlikeler anlatıldı.
Batman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen konferansta olası tehlikelere karşı korunma yolları anlatıldı.
Batman Üniversitesi konferans salonunda 'Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer Tehdit ve Tehlikelere Karşı Korunma' konulu konferans düzenlendi.Batman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen konferansta olası tehlikelere karşı korunma yolları anlatıldı.Konferansa Batman Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çoban ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Tahir Nalbantçılar'ın yanı sıra akademik personel ile öğrenciler katıldı. Diyarbakır Arama ve Kurtarma Birliği KBRN eğitmeni Ali İhsan Aslan, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer silah veya maddeler ile bunlara maruz kalanların almaları gereken önlemler hakkında bilgi sundu. KBRN tehdidinin sadece savaşla sınırlı olmadığını ifade eden Aslan, "Terör saldırılarında, endüstriyel kazalarda, nükleer reaktörlerden kaynaklanan kazalarda afetlerde veya teknolojinin taşınması sırasında yaşanan kazalarda bu tehlikeyle yüz yüze gelmek mümkündür. Tüm bu durumlarda yaşanabilecek tehlikeli durumlara karşı hazırlıklarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Toplum olarak bu tür olaylara vermemiz gereken tepki hususunda bilinçli olmamız, olası felaketi en az zararla atlatmamız demektir." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Üniversitesinde 'Tehlikelerden Korunma' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement