Kocasinan Belediye Başkanı Yıldız, Güney Kore'den Döndü - Son Dakika
Yerel

Kocasinan Belediye Başkanı Yıldız, Güney Kore'den Döndü

Kocasinan Belediye Başkanı Yıldız, Güney Kore\'den Döndü

Dünya Enerji Konseyine katılmak üzere Güney Kore'ye giden Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yurda döndü.

21.10.2013 16:00  Güncelleme: 16:03

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la birlikte Dünya Enerji Konseyi'ne katılmak üzere Güney Kore'ye giden Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yurda döndü. Yıldız, "Türkiye için çok kazançlı bir toplantı oldu" dedi.

Başkan Bekir Yıldız geziye, Dünya Enerji Konseyi'ne Bakan Taner Yıldız'la birlikte Seul Büyükelçisi Mustafa Naci Sarıbaş, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Petrol İşleri Genel Müdürü, TETAŞ Genel Müdürü, Enerji İşleri Genel Müdürü, Dışişleri ve Kültür Bakanlığı ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri, uzmanlar ve basın mensuplarının da katıldığını söyledi.

Başkan Bekir Yıldız, "Konsey; kömür, petrol, doğal gaz, nükleer, hidrolik ve yenilenebilir gibi çeşitli enerjileri görev kapsamına almış. İnsanların yararına olacak şekilde enerjinin sürdürülebilir arzını ve kullanımını teşvik ediyor. Bu kongrede "Yarının Enerjisini Bugünden Temin Etmek" teması çerçevesinde, 2030 yılında ikiye katlanacak enerji talebinin mevcut enerji kaynaklarınca karşılanıp karşılanamayacağı ve küresel ölçekte enerji gündemini teşkil eden diğer önemli konular ele alındı. Kısa ve uzun dönemlerde en fazla sosyal faydayı sağlayacak ve doğal çevreye en az olumsuz etkide bulunacak şekilde enerji arz ve kullanımının, enerji konuları ve çözümlerinin global bir perspektifte tartışılması katılımcılar için önemli bir fırsat oldu. Kongreye katılan 5 binden fazla kişi, üst düzey küresel oyuncularla temas kurmak, iş imkanları oluşturmak, yatırım temin etmek ve yeni piyasalara erişmek için inanılmaz fırsatlar yakaladı. 2010'da Kanada Montreal'de düzenlenen konseye de 7000'den fazla delege katılmış" dedi.

2016'daki 23. Dünya Enerji Kongresi'ni düzenlemek isteyen İstanbul ve Abu Dabi arasındaki seçimi Türkiye'nin kazandığını hatırlatan Başkan Bekir Yıldız, "2016'da İstanbul'a Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, İMF, Dünya Ticaret Örgütü gibi kuruluşların başkanları, enerji bakanları ve önde gelen politikacılar, büyük şirketlerin CEO'ları, bilim adamları, enerji sektörü uzmanları ve yazarların katılması bekleniyor. İstanbul toplantısı, enerji üreticisi ve tüketicisi bölgelerin ortasında yer alan konumuyla bir transit ülke olan Türkiye'nin enerji alanında işbirliğini teşvik edici, ülkemizi tanıtıcı olması nedeniyle son derece büyük fırsat özelliği taşıyor" diye konuştu.

Başkan Bekir Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın 2017 Dünya Petrol Kongresi adaylığı için düzenlediği resepsiyona da katıldıklarını sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocasinan Belediye Başkanı Yıldız, Güney Kore'den Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement