Başkan Posacı; "Amacımız Kavga Etmek Değil" - Son Dakika
Yerel

Başkan Posacı; "Amacımız Kavga Etmek Değil"

Başkan Posacı; "Amacımız Kavga Etmek Değil"

Umurlu Belde Belediye Başkanı Rıza Posacı, Aydınlıların adliye binası sıkıntısının çözülmesi için yıllardır beklediğini belirterek, "Amacımız kavga etmek değil, ağırlıkları eşit şekilde dağıtmaktır" dedi.

01.03.2013 15:27

Umurlu Belde Belediye Başkanı Rıza Posacı, Aydınlıların adliye binası sıkıntısının çözülmesi için yıllardır beklediğini belirterek, "Amacımız kavga etmek değil, ağırlıkları eşit şekilde dağıtmaktır" dedi.

Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Aydın'da tartışma konucu olan adliye binası yeri hakkında açıklamalarda bulundu. Posacı'ya AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Ak Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka ve partililer eşlik etti.

Büyükşehir'in büyük amaç, büyük proje ve büyük güç anlamları taşıdığını ifade eden Posacı "Aydın, yıllarca bu ümit ile bekledi. Bizim çocukluğumuzda Aydınspor 1923'ün şampiyonluğu ile birlikte Aydın'ın Büyükşehir olması arzu ediliyordu. Yasa ile birlikte beldeler kapatılıyor. Devlet yatırımlarının beldemize gelmesi anlamında, vekillerimiz ile beraber isteklerimizi Ankara'ya ilettik. En son olarak Adliye binasının Serçeköy'e kazandırılması konusunda ciddi mesafe kat ettik. Umurlu'nun geleceği için önemli bir ivme olduğunu düşünüyorum. Amacımız kimse ile kavga etmek değil. Buradaki amaç şehir ağırlıklarını eşit bir şekilde dağıtmaktır. Milli Eğitim Kompleksi, Bölge Hastanesi başka yerlere yapılacak. Adliye binası da buraya yapılacak" diye konuştu.

Özel İdareye tahsis edilen arazinin 1970 yılından beri boş olduğunu anımsatan Başkan Posacı, "Ben kendim Ziraat Mühendisiyim. Burası toprak yapısı bakımından dördüncü sınıf toprağa sahip. Dağa çıktığımızda dağ kanunu, ovaya indiğinizde ova kanunu çıkıyor. Yer konusunda yapılan eleştiriler tamamen mesnetsiz. Art niyetli eleştirilerdir. Kesinlik katılmıyorum. Otogarın yapıldığı yer tarım arazisi değil mi? Yine Adliye için önerilen yer zeytin kanunu takılmayacak mı? Amaç şehrin ağırlıklarını dağıtmaksa yer bence uygundur. Dalama, Köşk ve Sultanhisar'a hizmet verileceği için bunda art niyet aranmamalıdır. Niyetimiz kimseyle kavga etmek değil uzlaşı ile bu işi yapacağız" şeklinde konuştu.

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, Adalet Bakanlığıyla görüştükten sonra yerin kesinleşmesi ile beraber teknik çalışmalarında en kısa sürede başlayacağını söyledi. Bundan sonraki süreçte projenin hızlı ve ivedi bir şekilde yapılması, adliye binasının bir an evvel hizmete girmesi noktasında çalışmalarını hızlandıracaklarını kaydeden Erdem, "Yer konusunda bir takım farklı çalışmalar olabilir. Nereye yapılırsa yapılsın mutlaka karar verilen yer ile ilgili müsbet veya menfi bir takım değerlendirmeler olacaktır. Hiçbir yer kusursuz değildir. Her yerin kendine göre kusurları veya güzellikleri olabilir. Serçeköy mevkiinde karar verilen yerin mükemmel ve kusursuz olduğu yönünde bir yaklaşımımız zaten yok. Herkesin kendine göre bakış açısı var. Herkesi memnun olacağı bir yer bulmamız zaten mümkün değil. Buna karar verecek olan makam Adalet Bakanlığı'dır" diye konuştu.

Yerin belirlenmesi için hazine arazisi olması gerektiği yönünde kriter olduğunu dile getiren Erdem, şunları söyledi: "Aydın'daki en büyük sıkıntımız buydu. Aydın'da hazine arazisi kıt. Şahıs arazisi var ama binaya ödenecek paranın yarısı kadar arsa parası çıkıyor. Devletimiz her yapılacak olan kamu binasını hazine arazisi üzerine yapmayı planlıyor. Bu konuda çok inceleme yapıldı. Geç de kalındı. 2 seneden beri hamura su katıyoruz"

Aydın'ın artık büyükşehir olma yolunda hızla ilerlediğini sözlerine ekleyen Erdem, "Dar zaviyeden bakarak klasik bir Anadolu kasabası mantalitesi ile Aydın'a bakamayız. Aydın kabuğunu artık kırmıştır. Biz aydın'ı ne kadar sıkıştırmaya veya açmamaya gayret göstersek bile Aydın zaten kabuğunu patlatmış vaziyette. Beldelerle ve köylerle bütünleşmiş bir Aydın var artık. Belediyeler artık birleşmiş vaziyette. Aydın Belediyesi Çeştepe Belediyesi sınırları içerisine otopark yapıyor. Fiilen başı bozukluğu bir düzene koyma fırsatını bu büyükşehirle koyuyoruz. Aydın'ın batısına ve güneyine doğru bir gelişme var. Adliye binasının buraya yapılması ile bir dengeleme oluşacak. Umulu Efeler'in bir parçası olacak. Adliye'nin buraya yapılması bizce Aydın'ın dengeli büyümesine katkı sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Erdem rant tartışmalarının hazırlatılması üzerime, "O zaman otogarı aşağıya yapıyorlar. Etrafında kimlerin arazisi var? kimlere rant çıkıyor, diye sorarlar. Bunlar çamur atmanın tezahürleri. Çamur atarak toplumda şüphe uyandırmak amaçlanıyor. Fakat kervan yürüyecek" diye cevap verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Posacı; 'Amacımız Kavga Etmek Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement