Başkan Durak'tan Kadınlara "8 Mart" Jesti - Son Dakika
Yerel

Başkan Durak'tan Kadınlara "8 Mart" Jesti

Başkan Durak\'tan Kadınlara "8 Mart" Jesti

Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde anlamlı bir açılışa imza atacak.

02.03.2012 13:24

Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde anlamlı bir açılışa imza atacak. Yeni Girne Caddesi ile Ordu Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan 8 Mart Parkı'nı yenileyen belediye, anneyle çocuğu arasındaki kutsal bağı da, "8 Mart Kadın Heykeli" ile anıtlaştırdı.

Kadınlara yönelik çalışmalarıyla öne çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 8 Mart Parkı içinde yükselecek "8 Mart Kadın Heykeli"nin içeriğiyle, tasarımıyla ve mesajıyla önem taşıdığının altını çizdi. Durak, "Kadınlarımıza ithaf edilen bu parkı ve heykeli amacına uygun düşen tarihte, 8 Mart günü törenle hizmete açacağız. Parkımızı büyüterek yeniden revize ettik ve kadınımıza yakışır daha anlamlı hale getirdik. Yeniden yapılandırarak yaptığımız parkımıza bu kez su öğesi ile desteklenmiş kadını simgeleyen bir heykel, gül bahçesi, yürüyüş parkuru, oturma mekanları ile otopark da ilave ettik" dedi.

Annesinin kollarındaki çocuğun simgelendiği 2.5 metre yüksekliğindeki heykel, Türkiye'de ve dünyada bir çok önemli esere imza atan Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem'in kızı Yüksek Mimar Heykeltraş Pınar Öktem Doğan tarafından yapıldı.

Yenilenen "8 Mart Parkı" ile "8 Mart Kadın Heykeli", 8 Mart Perşembe günü saat 14.30'da yapılacak törenle açılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Durak'tan Kadınlara '8 Mart' Jesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement