Bartın Protokolü Şiir Okudu - Son Dakika
Yerel

Bartın Protokolü Şiir Okudu

Bartın Protokolü Şiir Okudu

Bartın Üniversitesi’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, “Bartın Şiir Günleri”nde protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler okudukları şiirlerle büyük beğeni topladı.

13.05.2016 10:50

Bartın Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, "Bartın Şiir Günleri"nde protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler okudukları şiirlerle büyük beğeni topladı.

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Edebiyat Kulübü tarafından, "Bartın Şiir Günleri"nin ikincisi gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, şirin toplumlar için önemine vurgu yaparak, "Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Türk Edebiyatı'nın en yetkin ve ünlü isimlerinden biri olarak bu etkinliklerle şaire ve şiire verdiği önemi çok iyi izah etmiştir. Türkiye tarihinin en zor dönemlerini geçirdiği bu günlerde her zamankinden daha çok birliğe ihtiyacımız vardır. İşte bazen şiirler bu birliği sağlamada ve bilinç oluşturmada bize bir araç olarak, duygularımıza tercüman olabilmektedir" dedi.

"ŞAİRLERİN HAYATI ANLAMLANDIRMAMIZDA ÖNEMLİ BİR YERİ VAR"

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise şiirin edebiyattaki yerinden bahsederek, "Şiir aslında Edebiyat alanının en zor olan sanatlardan birisidir. Çünkü şairin çok söz söylemesine şirin tahammülü yoktur. Yani şair anlatmak istediğini en kestirme, en çarpıcı bir dil, imaj örgüsü ya da sembollerle anlatır. Öyle şairler vardır ki hayatımıza girmişler ve duygu dünyamızı yönlendirmişlerdir. Bizler şairler sayesinde hayata bakışımızı değiştirmiş, bu yönde hayatı anlamlandırarak ömrümüzü sürdürme imkanı bulmuşuzdur" şeklinde konuştu.

ŞİİR ZİYAFETİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından ilk olarak Vali Azizoğlu, Aşık Şenlik'ten "Can Sağ İken Yurt Vermeyiz Düşmana" adlı şiiri okudu. Rektör Kaplan'ın da Sezai Karakoç'tan "Masal" şiirini seslendirdiği etkinlikte protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler okudukları şiirlerle duygu dolu anlar yaşattı. Şiirlerle dolu bir etkinlik geçiren katılımcılar, 10 yaşındaki Mislina Delice'nin okuduğu Cahit Zarifoğlu'nun İbrahim Bin Ethem hakkındaki şiirini ise uzun süre alkışladı. Ayrıca, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gümüş de bir zamanlar Bartın'da öğretmenlik yapan Şair Rıza Polat Akkoyunlu'nun içinde Bartın geçen şiiri "Nokta Noktam"ı okudu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın Protokolü Şiir Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement