Bartın'ın Vergi Rekortmenleri Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Bartın'ın Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

Bartın\'ın Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

Bu yıl 25. düzenlenen “Vergi Haftası” etkinlikleri kapsamında Bartın’da vergi rekortmenleri için ödül töreni düzenlendi.

01.03.2014 17:39

Bu yıl 25. düzenlenen "Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında Bartın'da vergi rekortmenleri için ödül töreni düzenlendi.

Bartın Defterdarı Ali Sağlam, Bartın'ın 2013 yılı Gelir Vergisi rekortmeninin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da değişmediğin ifade etti. Vergi rekortmeni geçen yıl olduğu gibi yine iş adam Muhammet Gümüştaş olurken Kurumlar Vergisi rekortmeni ise (DTCG) Datong Coal Mine Group Co. Xinchun Wang oldu. Rekortmenler için düzenlenen törene Bartın Valisi Ali Çınar, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Mehmet Erdemir, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Defterdarı Ali Sağlam, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, müdürler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşma yapan Bartın Defterdarı Ali Sağlam, Devlet olmanın en büyük fonksiyonlarından birinin vergi toplamak olduğunu vurguladı. Defterdar Sağlam, "Gerek Bakanlığımızın almış olduğu tedbirler ve gerekse mükelleflerimizin bugün için ulaşmış oldukları yüksek vergi bilinci dolayısıyla giderek daralan bir alana sahip olsa dahi üzülerek söylemek gerekir ki, kayıt dışı ekonominin yüzde 22 ile 24 arasında olduğu tahmin edilmektedir. Mükelleflerimizden birinin belge düzenine riayet ettiği halde diğerinin aynı hassasiyeti göstermemesi her şeyden önce haksız rekabete yol açmakta, vergi bilincinin yıpratılmasına neden olmaktadır. Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimizin haklarını koruma hedefi içerisinde kalarak kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek üzere yapmış olduğumuz çalışmaların her safhasında Bartın Defterdarlığı olarak her zaman oda ve mesleki teşekküllerin güven ve desteklerini arkamızda hissediyoruz. Bartın defterdarlığı olarak bizler sadece vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimize değil, diğer mükelleflerimize de birinci sınıf hizmet verme taahhüdünde bulunuyoruz. Bununda ötesinde hiçbir kazancı olmadığını ifade eden mükelleflerimiz için dahi onur kırıcı yaklaşımlarda bulunmayacağımıza ancak, vergisini düzgün ödeyen mükelleflerimizin hakkını korumak üzere asgari ücretli kadar dahi vergi ödemeyenlerin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Ülkelerin giderlerini karşılamak üzere sahip olduğu en önemli gelir kaynaklarının başında vergilerin geldiğini ifade Bartın Valisi Ali Çınar ise, vergilerin vatandaşların ödeyebileceği oranlarla toplanması görevinin gelir müdürlükleri ve vergi dairelerine ait olduğunu söyledi. Vali Çınar, ""Vergi verenler de, vergi alanlar da, vergiyi harcayanlar da, kamuoyu denetimi yapanlar da burada. Bir yerde yanlış yaparsak bunu sormalısınız. Bu hassasiyete sahip olmamız lazım. Bunun için israf etmeyeceğiz. Yerel yatırımları, kamu hizmetlerini en rampalı şekilde israfı önleyici şekilde yapmamız lazım. Devlet bunun için kamu hizmetlerini kuruyor. Bu konuda hepimizin sorumlulukları var. Ona göre çalışmamız gerekiyor. Eksiklerimiz varsa en kısa zamanda bunları en aza indirmek amacımız olmalıdır. Bu töreni düzenleyen, emeği geçen, vergi vererek vatandaşlık görevini yerine getiren mükelleflere ve kurumlara teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Bartın Defterdarı Ali Sağlam, Bartın'ın 2013 yılı vergi rekortmenlerini açıkladı. 2013 yılının Kurumlar vergisi rekortmeni Datong Coal Mine Group Co. oldu. Şirket adına ödülü Xinchun Wang aldı. 2013 Takvim yılı kurumlar vergisi ikinci rekortmeni Ahsen Tütüncü, 2013 Takvim yılı kurumlar vergisi üçüncü rekortmeni ise Aynur Yıldırım oldu. 2013 Takvim yılı gelir vergisi rekortmeni ise Muhammet Gümüştaş oldu. Ödülü Ali Fuat Gümüştaş aldı. 2013 Takvim yılı gelir vergisi ikinci rekortmeni Abdulkadir Yükselen olurken, 2013 Takvim yılı gelir vergisi üçüncü rekortmeni ise Yeminli Mali Müşavir Celal Özkan oldu. Rekortmenlere plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'ın Vergi Rekortmenleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement