Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Ermişler Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Ermişler Açıklaması

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Ermişler Açıklaması

Balıkesir Ticaret Odası tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Başkan Fahri Ermişler, Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri için çalıştıklarını ifade ederek, göreve gelmeden önce vaat ettikleri 40 maddenin 37’sini gerçekleştirdiklerini söyledi.

16.06.2016 16:10

Balıkesir Ticaret Odası tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Başkan Fahri Ermişler, Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri için çalıştıklarını ifade ederek, göreve gelmeden önce vaat ettikleri 40 maddenin 37'sini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeği Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı. İftar Yemeğine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Baro Başkanı Av. Yaşar Meyvacı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, İl Jandarma Komutanı Ömer Arık, İl Emniyet Müdür Vekili Cemil Çalıcı, STK kuruluş yetkilileri, kurum ve daire müdürleri, BTO Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Yaptığı açılış konuşmasında Türkiye2nin terörle imtihan edildiğine dikkat çeken Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler "Dünyanın açlıkla imtihan edildiği şu mübarek günlerde, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yardıma muhtaç insanlarımıza da hep birlikte daha fazla yardım elimizi uzatmayı temenni ediyorum. Bundan tam 3 yıl önce, sizlerin güveni ve desteği ile göreve geldiğimiz günden bu yana yeni ticari girişimlere ve mevcut ticari oluşumlara destek olmak; üyelerimizin ticari ve ekonomik hayatlarını iyileştirerek Balıkesir'e katma değer sağlamak en önemli görev ve sorumluluğumuzdu ve seçim sürecinde vermiş olduğumuz kırk vaadin otuz yedi tanesini gerçekleştirmiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bunların yanında, sayısız hizmeti de odamıza kazandırmış durumdayız, artık odamızda diğer şehirlerdeki odalarda verilen hizmetlerin tamamına ulaşabiliyoruz" dedi.

Oda çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Ermişler "Geçen sene Marmara bu sene Türkiye rekoru kıran 1300 mezuna ulaşan girişimcilik okulumuz 195 kişiyle birlikte dış ticaret eğitim ve seminerleri,120 üyemize vize kolaylığı, kentsel dönüşüm zirvesi ve eğitimi, gıda kümesi projesi, yurtiçi ve yurtdışında ücretsiz fuar stantları ve fuar gezi çalışmaları, dijital arşiv çalışmamız sadece 1,5 yıl gibi kısa bir sürede Balıkesir ekonomisine 20 milyon TL den fazla katkı sağlayan 35 adet firmaya sermaye ve fon sağlayan kredi garanti fonu, bedelsiz oda belgeleri hizmeti, gibi birçok hizmet, ortaklık, yatırım ve faaliyeti gerçekleştirdik. Önümüzdeki aylarda taşınacağımız kongre ve fuar merkezi'nde yer alan yeni hizmet binamız Balıkesir Ticaret Odası'na yakışır bir vizyonu ve kurumsallığı temsil ederek daha kaliteli hizmet alımını sağlayacak. Büyük Türkiye'nin 2023 hedeflerinde, büyük Balıkesir'in de hedeflerini gerçekleştirmemiz için bundan sonra da hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Ramazan ayının sizlere, ailenize ve sevdiklerinize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerken konuşmamı, peygamber efendimizin (sav) şu duası ile bitirmek istiyorum. ya Rab! doğru tüccar, kıyamette, peygamberler, şehitler, ve sıddıklar ile beraberdir müjdesine erebilmeyi, hiçbir zaman doğruluktan ayrılmamayı nasip eyle, kazancımıza bereket ihsan eyle amin" şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur " Bizleri bu mübarek günde bir araya getiren Ticaret Odamız Başkanı ve yönetimine de teşekkür ediyoruz. Biraz önce Ticaret Odası Başkanımızda ifade ettiler Balıkesir'in 2023 vizyonuna hazırlanması, Balıkesir'de ekmeğin büyümesi, pastanın büyümesi amacındayız. Tabiki tüccarımız, esnafımız bu pastanın, ekmeğin büyümesinde rol oynuyor. Bende eski bir Ticaret Odası Başkanı olarak, Ticaret Odamızın, esnafımızın, tüccarımızın yanındayız. Zaten yaptığımız bütün icraatlarda odalarımızla danışarak, istişare ederek yapıyoruz. Biraz önce Başkanımız yine ifade etti Çayderesi Rekreasyon alanımızla bir Ticaret Odası'nı içinde barındıran kongre merkeziyle beraber, ticari ve seri alanlarıyla beraber geniş bir yer olacak. Bu Ticaret Odası hakikaten Türkiye'de örnek gösterilen bir Ticaret Odası olacak. İstiyoruz ki Balıkesir'in ekonomisine de bu Ticaret Odamıza da katkı sağlayalım, Balıkesir'i marka bir şehir yapalım. Bütün amacımız gayemiz bu, çalışmalarımız belediye olarak da gece, gündüz demeden hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise "İyiki Ramazanlar var, İyiki dinimizin böyle bir güzelliği var. Bu ayda hepimiz aynı duyguları taşıyoruz, bizim için özel günler. Bu özel günlerde ibadetlerimizi yaparken yoksula, muhtaca, düşkün olanlara, yaşlılara daha çok yaklaşıyoruz, el uzatıyoruz. Onları bu günlerde daha çok hatırlıyoruz. Sıkıntıları olan insanların Ramazan ayında hatırlanması bizlere ayrı sevap kazandırıyor. Türk insanı olarak Ramazan ayının özelliğine ayrıcalığına uygun olarak ibadetlerimizi ve çevremizde yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılamaktan daha hassas ve duyarlı oluyoruz. Bu yüzden Ramazanları çok seviyorum. Gerçekten diğer aylarda yapamadığınız güzellikleri bu ayda yapıyoruz, yapma fırsatı buluyoruz duygu ve düşüncelerimiz o yöne doğru akıyor güzel sonuçlar oluyor. İnşallah üçte birini tamamladık gibi, geri kalan sürecide aynı güzellikte yine insanlara el uzatarak, insanların gönlünü kazanacak şeyler yaparak komşularımızın, hastalarımızın, yaşlılarımızın bakıma muhtaç insanlarımızın gönüllerini alarak Ramazan ayını tamamlarız.

İnşallah bu şehre hizmet etmeye geldik. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla tabiki Ticaret Odası, Sanayi Odası başta olmak üzere STK'larla hep birlikte el birliği, gönül birliği ile el ele kol kola birbirimize güç vererek, bir birimizden güç alarak Balıkesir'i Başkanımın da ifade ettiği marka şehirler seviyesine getirmek için buradayız. İnşallah bende ilin valisi olarak her türlü gayreti göstereceğimi, her türlü desteği vereceğimi, bu anlamdaki her türlü çalışmaya katkı sunacağımı huzurlarınızda söz veriyorum, Ramazanınız mübarek olsun" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Ermişler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement