Balıkesir Büyükşehir'in Yeni Kaymakamlıkları İçin Hizmet Binası Hazırlanacak - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Büyükşehir'in Yeni Kaymakamlıkları İçin Hizmet Binası Hazırlanacak

Balıkesir Büyükşehir\'in Yeni Kaymakamlıkları İçin Hizmet Binası Hazırlanacak

Balıkesir'in büyükşehir statüsüne alınmasıyla birlikte merkezde yeni kurulan iki mülki idarenin yönetimi için Kaymakamlık hizmet binası bakılıyor.

26.07.2013 19:34

Balıkesir'in büyükşehir statüsüne alınmasıyla birlikte merkezde yeni kurulan iki mülki idarenin yönetimi için Kaymakamlık hizmet binası bakılıyor. Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Yasası kapsamında Karesi ve Altıeylül ilçelerinin Kaymakamlık Hizmet Binası yapılması için planlanan yapılarda incelemede bulundu.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Kaymakamlık Hizmet Binası olarak kullanılması düşünülen İl Milli Eğitim Müdürlüğünün karşısındaki eski Tekel binası ile Bandırma yolu üzerindeki İl Özel İdaresi'nin binalarını inceledi. İnceleme gezisinde Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Vali Yardımcısı Selda Dural, Balıkesir Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekanı Hatice Uçar, Defterdar Yakup Yıldırım, Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz ve diğer ilgililer hazır bulundu.

Vali Turhan, Altıeylül Kaymakamlık Hizmet Binası olarak kullanılması planlanan eski Tekel binasını inceledikten sonra Karesi Kaymakamlığı olarak planlanan İl Özel İdare Müdürlüğünün bulunduğu hizmet binasında da incelemelerde bulundu. Bilindiği gibi Büyükşehir yasası ile bu statüye alınan illerdeki Özel İdareler Büyükşehir Belediyelerine devrediliyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Büyükşehir'in Yeni Kaymakamlıkları İçin Hizmet Binası Hazırlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement