Balıkesir 112'ye Obez ve Kar Ambulansı Takviyesi - Son Dakika
Yerel

Balıkesir 112'ye Obez ve Kar Ambulansı Takviyesi

Balıkesir 112\'ye Obez ve Kar Ambulansı Takviyesi

Balıkesir'de 112 Ana Komuta Merkezindeki ambulanslara Ankara'dan gönderilen obez ve kar ambulanslarıyla takviye yapıldı.

22.02.2013 21:44

Balıkesir'de 112 Ana Komuta Merkezindeki ambulanslara Ankara'dan gönderilen obez ve kar ambulanslarıyla takviye yapıldı. Yeni ambulanslar Vali Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'un da katıldığı tören ile hizmete verildi.

TOKİ Yeni Mahalle'de düzenlenen törene, Vali Ahmet Turhan, Milletvekili Edip Uğur, İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, il sağlık müdür yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ile 112 Komuta Kontrol Merkezi çalışanları ve ambulanslarda görev yapan sağlık görevlileri katıldı. Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, 2013 yılı itibariyle Sağlık Bakanlığının Balıkesir İl Müdürlüğüne toplam değeri 1 milyon 82 bin TL olan 1 adet obez ambulansı, 1 adet 4x4 kar paletli arazi tip ambulans ve 4 adet acil yardım ambulansı olmak üzere toplam 6 ambulans tahsis ettiğini belirterek bu kazanımdan dolayı Sağlık Bakanlığına ve Balıkesir Valiliğine teşekkür etti. Yeni ambulansların özelliklerini de anlatan İl Sağlık Müdürü Akoğlan, obez ambulansının 300 kilo ağırlığa kadar olan obez hastalarını ve gerektiğinde yoğun bakım hastalarını sevk etme kapasitesine sahip olduğunu, son takviye ile sayısı ikiye yükselen kar paletli arazi tipi ambulanslar ile de zor arazi koşullarında acil sağlık yardım hizmetlerinin yerine getirileceğini söyledi. Müdür Akoğlan, İl Müdürlüğüne bağlı İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezindeki etkin araç sayısının 33'e yükseldiğini bildirdi. İl Sağlık Müdürü, Balıkesir'de, il merkezindeki kentsel vakalara 10 dakika, kırsal vakalara ise 30 dakikada ulaşma hedeflerinin olduğunu, ekiplerin bu hedefleri gerçekleştirme oranının ise yüzde 97 olduğunu açıkladı. Balıkesir'de 30 noktada 430 personel ile dönüşümlü olarak görev yapıldığı bildirildi. İl Sağlık Müdürü Alp Akoğlan, "Adınız Kurtarsın" isimli ambulans hibe projesini de duyurarak, "Sizin de adınız hayat kurtarsın" çağrısında bulundu.

Vali Ahmet Turhan'ın da konuşma yaptığı törene katılanlar yeni ambulansların Balıkesir'e hayırlı olması temennisinde bulundu. 112 personeli yeni araçların önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

(YU)

22.02.2013 17: 23: 08

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir 112'ye Obez ve Kar Ambulansı Takviyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement