Bakan Tunç, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi'nin açılışını yaptı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bakan Tunç, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi'nin açılışını yaptı Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakırköy Adliyesi'nde Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi'nin açılışını yaptı.

01.12.2023 17:29  Güncelleme: 18:08

ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, Bakırköy Adalet Sarayını ziyaret etti. Tunç, ziyaret sonrası adliye binası içerisinde bulunan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Burada bir konuşma yapan Adalet Bakanı Tunç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörün her türlüsüyle mücadelede kararlıyız.Hiçbir taviz vermeden mücadeleyi sürdürerek milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan terör örgütlerini temizleyinceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Şehit Cumhuriyet Savcımız Selim Kiraz'ı hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakırköy Adalet Sarayını ziyaret etti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş tarafından kapıda karşılanan Bakan Tunç, adliye personeli tarafından alkışlar eşliğinde adliyeye girdi. Bakan Tunç, Başsavcı Gümüş'ün makamında gerçekleştirilen toplantının ardından adliye binasında bulunan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi'nin açılış törenine katıldı. Törene Büyükçekmece Başsavcısı Mustafa Çiğdem, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Vekili Mehmet Akif Ekinci, HSK Genel Sekreteri Atilla Öztürk, Bakırköy Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Hazar Turan Alim, Başsavcıvekilleri, birçok hakim, savcı ve adliye personeli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Şehit Cumhuriyet Savcı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili sinevizyon gösterisi izletildi.

"ŞEHT CUMHURİYET SAVCIMIZ MEHMET SELİM KİRAZ'I UNUTMAYACAĞIZ"

Duaların okunmasının ardından konuşan Bakan Tunç, "Bundan 8 yıl önce İstanbul'da Çağlayan Adliyesinde adliyesinde görev odasında hain terör saldırısında şehit vermiştik savcı Selim Kiraz kardeşimizi. O günden bu yana da hiç unutmadık onun acısı hala yüreklerimizde. O adalet nöbeti tutarken bu millet için çalışırken, hak için hakkaniyet için, hukuk için mesai harcarken hain terör örgütü tarafından hunharca şehit edildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörün her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Hiçbir taviz vermeden mücadeleyi sürdürerek milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan terör örgütlerini temizleyinceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı hiçbir zaman unutmayacağız. Onun hatırasını hep yaşatmanın gayretinde olacağız. Çağlayan'daki odasını ziyaret ettiğimizde de çok duygulanmıştık. Adalet Bakanlığımızdaki konferans salonumuzun ismi de şehit savcımızın ismini taşıyor" dedi. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle ziyarete açılan kütüphanede Bakan Tunç incelemelerde bulundu.

Bakan Tunç, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi\'nin açılışını yaptı Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Tunç, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi'nin açılışını yaptı Açıklaması - Son Dakika


Advertisement