Bağımsız Meclis Üyelerinden Posbıyık'a Tepki - Son Dakika
Yerel

Bağımsız Meclis Üyelerinden Posbıyık'a Tepki

Bağımsız Meclis Üyelerinden Posbıyık\'a Tepki

Ereğli Belediye Meclisinin bağımsız üyeleri,  Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, pazar yeri projesindeki uygulamalarına tepki gösterdi.

07.09.2013 15:37

Ereğli Belediye Meclisinin bağımsız üyeleri,  Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın, pazar yeri projesindeki uygulamalarına tepki gösterdi.

Pazar yeri esnafıyla düzenlenen toplantıda konuşan meclis üyesi Fevzi Ekşi, belediyenin kiracısı durumundaki dükkanların yıkılması, taşınması ve tahliyesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Bir önceki belediye meclis toplantısında alınan kararın Posbıyık tarafından tekrar gündeme getirildiğini belirten Ekşi, şunları kaydetti:

"Meclis başkanının hukuk dışı uygulamalarıyla bir kez daha karşılaştık. Meclis çalışma yönetmeliğine göre süreçlerini tamamlamış, meclis oylamasında oy çokluğuyla kabul görmüş olan pazar yeri projesi tekrar önümüze getirildi. Alınan ilk kararda hukuka aykırılık yoktur. Yapılmakta olan alışveriş merkezi binası mevcut pazar yerinden 800 metre uzaklıkta olup, pazar yeri ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca burada hak sahibi olan dükkan sahiplerinin yapılmakta olan alışveriş merkezinde hakları bulunmamaktadır. Yasa gereği ihale yapılmak zorundadır. Zaten pazar yeri esnafının ihtiyacını karşılayacak özellikte yapılmamıştır. Böylesine ucube bir pazar yeri projesinde ısrar edip, ben yaptım oldu zihniyetine Ereğli Belediyesi bağımsız meclis üyeleri olarak karşı çıkıyoruz." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bağımsız Meclis Üyelerinden Posbıyık'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement