Ayvalık'ta Hayvan Dostlarından Anlamlı Gösteri - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Hayvan Dostlarından Anlamlı Gösteri

Ayvalık\'ta Hayvan Dostlarından Anlamlı Gösteri

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Hayvan Dostları Derneği öncülüğünde Ayvalık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ‘Hayvan Sevgisi’ adlı stand up gösterisine öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

17.03.2016 16:41

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Hayvan Dostları Derneği öncülüğünde Ayvalık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen 'Hayvan Sevgisi' adlı stand up gösterisine öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Ayvalık'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen gösterimde; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Müftüsü Mehmet Emin Karataş, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Okul Müdürü Saadettin Sagit'in yanı sıra çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

Gösterimde; soru cevap şeklinde, Dünyanın en akıllı köpekleri anlatımı, video destekli bir sokak köpeğinin gözünden dünya, Sokak köpekleri hakkında sunum, Sokakta bir köpek gördüğümüzde ne yapmamız gerekir? Sokak hayvanlarının yararları ve bir polisin sokak köpeklerinin yararları hakkında anlattığı gerçek hikayesi, Sokak kedileri hakkında bilgilendirme, Doğa dengesi hakkında bilgilendirme, Bir köpeğin vefası adlı komik video sunumu, Süper kahramanlar, Dünyada yaşayan gerçek süper kahramanların ispatı, Pitbull gerçeği, Avcılık gerçeği gibi konular öğrencilerle paylaşıldı.

Ayvalık Hayvan Dostları Derneği Başkanı Selin Sezer, seminer havasında gerçekleştirdikleri stand up gösteriminden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Amaçlarının gençlere ve çocuklara hayvan sevgisini aşılamak olduğunu vurgulayan Sezer, "Uzun vadeli bir yatırım yaptık. Gelecekte inşallah bu gençler sevgi dolu olacaklar. Gençlerimizi hayvan sevgisi aşılayacağız" dedi.

Yaklaşık bir saat süren stand up gösterisinin ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Aydın Hayvan Dostları Derneği yöneticisi Fırat Sert, amaçlarının gençlere ve çocuklara sokak hayvanları sevgisini aşılamak olduğunu kaydetti.

Sokak hayvanlarının toplumun bir parçası olduğunu ve bu hayvanların insanlardan sadece çöpe atacakları yiyeceklere muhtaç olduğunu kaydeden Sert, özellikle sokak köpeklerinin kendilerini yiyecek buldukları mahallelere ait olarak hissettiklerini vurgulayarak, "Bu hayvanlar insanlardan sadece karınlarını doyuracak yemek artıklarını ve biraz da sevgi bekliyorlar. Oysa bizler onlardan korktuğumuz için onları kovalıyor ve hatta çoğu zaman şiddetle cevap veriyoruz" dedi.

Pitbull cinsi köpeklerin aslında tüm dünyada 'Dadı Köpeği' olarak tanındığının altını çizen Fırat Sert, "Yurt dışında bir aile çocuğu olduğu zaman evine bir pitbull cinsi köpek alır. Çünkü bir anda köpeğe herhangi bir tepkiyle vurulduğunda, pitbulların derisi sert olduğu için bu köpeğe işlemez. Pitbullarda sahiplenme duygusu vardır. Sahiplerine düşkündür. Ama bizim ülkemizde Pitbullları alıyorlar Kulaklarını, kuyruklarını kesip işkence ediyorlar. Sonrasında bir karanlık odaya kapatıp, köpeği dövüyorlar. Bugün basınımızda yayınlanan pitbull gerçeğinde, 'Pitbull şuna saldırdı', 'Pitbull buna saldırdı' haberleri yer alıyor. Oysa insanlarımızın ve basınımızın görmediği gerçek ise; sahibinden kaçan pitbull yada evinden kaçan pitbull, dikkat ederseniz pitbullar hep sahiplidir. Bugün pitbulları bu hale getiren insan faktörüdür. Yani Pitbulla yapılan bu eziyet; bir insana yada bir Golden cinsi köpeğe veyahut başka bir köpeğe yapılsaydı. O da katil köpek olacaktı. Ki; 1970'lerde katil köpekler, Alman Kurt Köpekleriydi. 80'lerde Rotweil cinsi köpeklerdi. 90'larda doberman cinsi köpeklerdi. 200'li yıllarda da Pitbull'lar oldu" dedi.

Sevgiyle yaklaşıldığında hiçbir hayvan yada insanın vahşi davranamayacağını vurgulayan Fırat Sert, "Yapmanız gereken tek şey sevgidir. Savaşlarda bile hep söylüyoruz ya; 'Ateş değil, çiçek atın' diye. İşte o misal. Sevgiyi verdiğiniz zaman her şey olumlu olur. Bugün Pitbulla yapılan bu eziyet, bu işkence; bugün bir Golden cinsi köpeğe de yapılsa, en uysal köpeklerden biri de olsa katil köpek Golden olurdu" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Hayvan Dostlarından Anlamlı Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement