Ayvalık'ta 5. Şiir Günleri Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta 5. Şiir Günleri Etkinliği

Ayvalık\'ta 5. Şiir Günleri Etkinliği

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 10.su düzenlen Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri programında yer alan 5.Şiir Günleri etkinliği gerçekleşti.

09.09.2013 16:19

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 10. su düzenlen Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri programında yer alan 5. Şiir Günleri etkinliği gerçekleşti.

Ayvalık Belediyesi öncülüğünde, Ayvalık Sanat Derneği'ne ait Sanat Fabrikasında saat 18.00'de gerçekleşen etkinlikte ilçenin genç şairlerinden Turgut Baygın etkinliğin sunuculuğunu üstlendi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yanı sıra emekli Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ve çok sayıda şiir severin katıldığı etkinlikte; günümüzün tanınmış şairler Hakan Cem, Harun Atağ, Metin Çelen şiirleriyle ve konuk yazar-şair Hüseyin Yurttaş ise söyleşisi ile etkinliğe renk kattı. Etkinlik öncesinde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, 5 yıldan bu yana gerçekleştirdikleri şiir günleri ile şair ve şiir severlerin buluştuğuna işaret etti.

Ayvalık Belediyesi olarak Kidonya Kültür ve Sanat Dergisi'nin ikinci sayısını yayınladıklarını ifade eden Başkan Türközen, yakın dostu ve ilçenin tanınmış şairlerinden Hikmet Esen'i de rahmet anarak, "Yakın dostum sevgili Hikmet Esen'in sağlığında yazdığı şiirleri bir kitapta toplayarak, şiir severlerin beğenisine sunulduğunu da sözlerine ekledi. Ayvalık Sanat Fabrikasında gerçekleşen etkinliğin ikinci bölümünde ise Ayvalıkta ikamet eden ünlü şair Gültekin Emre ile Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş şiir ve duygular üzerinde keyifli bir söyleşiyi izleyenlerle paylaştı.

AYVALIKLI RESSAM ARİF BUZ'UN SERGİSİ BEĞENİ TOPLADI

Etkinlikte Ayvalıklı Ressam Arif Buz'un hazırladığı resim sergisinin de açılışı gerçekleşirken, sergiyi gezen sanatseverlerin Ressam Buz'un eserlerini büyük bir hayranlıkla izlemesi de dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta 5. Şiir Günleri Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement