Ayvalık Köpek Barınağı Rengarenk Oldu - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Köpek Barınağı Rengarenk Oldu

Ayvalık Köpek Barınağı Rengarenk Oldu

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi'nin körfezde tek olma özelliğine sahip Köpek Barınağı; Hayvan Hakları Federasyonu'nu (HAYTAP) ve Ayvalık Belediyesi'nin yanı sıra minik çocuklarında katkılarıyla rengarenk boyandı.

06.10.2013 17:15

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi'nin körfezde tek olma özelliğine sahip Köpek Barınağı; Hayvan Hakları Federasyonu'nu (HAYTAP) ve Ayvalık Belediyesi'nin yanı sıra minik çocuklarında katkılarıyla rengarenk boyandı.

Ayvalık Belediyesine ait yaklaşık 750 sokak köpeğinin kaldığı Köpek Barınağında gerçekleşen etkinlikte Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in de barınağın bir duvarını bizzat kendisi boyayarak, boyama çalışmalarına katkı verdiği gözlendi. Ayvalık Belediye Meclis Üyesi ve Belediyenin Barınak Sorumlusu Ayşe Aynur Sokol'un da destekleriyle gerçekleşen etkinlikte barınaktaki köpeklere sunulan kaliteli yaşam koşulları da adeta gözler önüne serildi. Etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Belediyesinin Körfez'de barınağı bulunan tek belediye olma özelliğine sahip olduğuna dikkat çekti.

Türközen, barınağın kapasitesini zorlayarak çevre il ve ilçelerden gelen köpeklere de kucak açmaya devam ettiğini kaydederek, çevre belediyelerinde bu konuda duyarlı davranmasını istedi. Başkan Türközen, "Sadece Ayvalık Belediyesi'nde barınak olması yeterli değil. Bütün belediyeler barınak yaparsa sorun ortadan kalkar. Yerel yönetimler yasası içinde bir madde olacak. Her yerel yönetimin nüfusuna orantılı şekilde bakım evi olması gerektiği yönündedir" ifadelerini kullandı.

"BURADAKİ KÖPEKLERİN EN BÜYÜK İHTİYACI SEVGİ"

Barınakta bakılan köpeklerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Başkan Türközen, "Sağlık, yemek yönünden sıkıntıları yok. İlk açtığımız günden bu yana, barınakta çok aşama kaydettik. 10 dönüm alanda doğal ortamda yaşayan köpekler var. ProAnimal ile yardımlaşıyoruz. HAYTAP'ta katkı veriyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 350 bin lira harcama yaptık barınak için. El birliği ile barınağı çok iyi bir duruma getirdik. Buradaki köpeklerin en büyük ihtiyacı sevgi. Hayvanları seveceksiniz. Hepimizin duyarlı olması lazım. Hayvanseverler gelecek ister yemek getirecek, isterse buradan verilen yemekleri yedirecek ama en önemli şeyi sevgilerini verecekler" dedi.

"BARINAĞIMIZIN KAPILARI AÇIK"

Yaz aylarında gelen insanların ikamet ettikleri yörelere dönerken beraberinde getirdikleri köpekleri sokağa bırakarak onları sevgiden yoksun hale getirdiklerine işaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, isteyen vatandaşlara barınaktaki köpekleri evlerinde bakmaları için onay verdiklerini belirterek, barınağın kapısının halka açık olduğunu, isteyen vatandaşların gelip gezebileceğini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Köpek Barınağı Rengarenk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement