Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Halep İçin Anlamlı Yardım - Son Dakika
Yerel

Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Halep İçin Anlamlı Yardım

Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Halep İçin Anlamlı Yardım

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İmam Hatip Ortaokulu 5-A sınıfı öğrencileri kendi cep harçlıklarından arttırdıkları paraları sınıfta hazırladıkları bir kumbarada biriktirerek Halep’te zulüm gören insanlara gönderilmek üzere Türk Kızılayı Ayvalık Şubesi’ne teslim etti.

21.12.2016 14:18

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İmam Hatip Ortaokulu 5-A sınıfı öğrencileri kendi cep harçlıklarından arttırdıkları paraları sınıfta hazırladıkları bir kumbarada biriktirerek Halep'te zulüm gören insanlara gönderilmek üzere Türk Kızılayı Ayvalık Şubesi'ne teslim etti.

Sınıf öğretmenleri Fatma Arslan Çelik'in öncülüğünde her gün cep harçlıklarından arttırdıklarını tamamen kendi istekleriyle kumbara da biriktiren 10-11 yaşındaki minik öğrencilerin Halep konusundaki duyarlılığı okul idaresi tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Bu kapsamda; Okul Müdürü Sami Çiçek'in öncülüğünde ziyaret eden 5-A sınıfı öğrencileri; Vahip Göksu, Hatice Aydemir ve Sedanur Yıldırım adlı öğrenciler sınıftaki kumbara da biriktirdikleri 69 lirayı Türk Kızılayı Ayvalık Şube Başkanı Hamdi Atay'a teslim etti.

Türk Kızılayı olarak Halep'te zulüm gören insanlara katkı sağlayabilmek için ülke genelinde bir yardım kampanyası düzenlediklerini hatırlatan Hamdi Atay, "Bu kampanyaya Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin de tamamen kendi özgür iradeleriyle, kendi cep harçlıklarından biriktirdikleri paraları bağışlamaları çok anlamlıdır. Halep'te kendi yaştaşları çocukların bu soğuk kış aylarında dondurucu soğuk ve savaşla mücadele etmelerine ve orada yaşayan halkın içinde bulundukları çaresizliğe, karınca kararınca ve tamamen tertemiz yüreklerinden gelen güzel duygularla bu desteği veren bu öğrencileri, öğretmenlerini ve okul idaresini yürekten kutluyorum" dedi.

Okulun 5-A sınıfı öğrencilerinin Halep'te yaşayan insanlara yönelik yaptıkları dev yürekliliğinin kendisini çok duygulandırdığını belirten Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sami Çiçek ise; "Öğrencilerimizin toplumsal hayatta yardımlaşmanın öneminin yanı sıra birlik ve beraberlik konularında gördükleri değerler eğitimi kapsamında aldıkları bilgiler ışığında tamamen kendi talepleriyle gerçekleştirmiş oldukları bu hareket beni, her şeyden önce bir insan olarak çok duygulandırdı. Bir öğretmen olarak bu öğrencilerimle gurur duyuyorum. Umarım müdürü olduğum okulumuzun bu öğrencilerinin insanlık adına örnek teşkil edecek bu davranışı tüm topluma iyi bir örnek olur" diye konuştu.

Minik yüreklerin yardımları sürecek

Öte yandan muhabirimize açıklamalarda bulunan öğrenciler Halep başta olmak üzere ilçe genelinde yardıma ihtiyaçları olan insanlara yönelik yardımları sürdüreceklerini ifade ederek, önümüzdeki günlerde de okul idaresinin öncülüğünde evlerinde kullanmadıkları giyim eşyalarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışacaklarının altını çizdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Halep İçin Anlamlı Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement