Aynı Günde "Bir Aylık Yağış" ve "Normallerin Üzerinde Sıcaklık" - Son Dakika
Yerel

Aynı Günde "Bir Aylık Yağış" ve "Normallerin Üzerinde Sıcaklık"

Aynı Günde "Bir Aylık Yağış" ve "Normallerin Üzerinde Sıcaklık"

Balıkesir il merkezinde, Pazar günü termometreler, mevsim normallerinin yaklaşık 4 derece üzerini gösterdi.

16.06.2014 13:06

Balıkesir il merkezinde, Pazar günü termometreler, mevsim normallerinin yaklaşık 4 derece üzerini gösterdi. Kentte aynı gün, aylık ortalamaya yakın yağış kaydedildi.

AA muhabirinin, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Balıkesir'in uzun yıllar ortalamasına göre, en yüksek ortalama sıcaklık 29 derece ve aylık yağış ise metrekareye 21 kilogram civarında bulunuyor.

Kentte dün, bir gün içinde termometreler, mevsim normalleri üzerini gördü. Yine aynı gün kente, bir aylık ortalamaya yakın yağış düştü.  Günü 33 dereceye ulaşan sıcaklıkla geçiren kent merkezinde, akşam üzerinde aniden başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve dolu etkili oldu. Kısa süreli yağışta metrekareye 19 kilogram civarında yağış düştü.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, bu yıl oldukça farklı seyreden hava şartlarının tarla bitkilerini de olumsuz etkilediğini belirtti.

Gün içinde 33 dereceye ulaşan sıcaklığın ardından aniden bastıran dolu ve yağmurun kısa sürede etkili olduğunu vurgulayan Sözat, "Çiftçiler de tarladaki bitkiler de şaşırdı. Çiftçi tarlasını ekemiyor. Tam çamur kurudu, toprak tavına geldi geldi derken sağanak yağmurla her şey başa dönüyor. Bu yıl çiftçi adına çok zor geçiyor" dedi.

Sözat, dün etkili olan yağışın, ekili alanlardaki zararına ilişkin çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aynı Günde 'Bir Aylık Yağış' ve 'Normallerin Üzerinde Sıcaklık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement