Aydıntepe Seramik Sergisine İlgi Yoğun Oldu - Son Dakika
Yerel

Aydıntepe Seramik Sergisine İlgi Yoğun Oldu

Aydıntepe Seramik Sergisine İlgi Yoğun Oldu

Aydıntepe Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından SODES Projesi kapsamında başlatılan 40 kişilik "Kınalı Eller Sanat Yoğuruyor" projesine katılan kursiyerler sertifikalarını aldılar.

01.07.2012 13:32

Aydıntepe Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından SODES Projesi kapsamında başlatılan 40 kişilik "Kınalı Eller Sanat Yoğuruyor" projesine katılan kursiyerler sertifikalarını aldılar.

Aydıntepe Belediyesi

Atatürk Parkında gerçekleşen sertifika törenine Bayburt Valisi Hasan İpek ve eşi Gülten İpek, Bayburt Belediye Başkan Vekili Selahattin Karaman, Aydıntepe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyaeddin Babacan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan,Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin,Daire Müdürleri,kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şinasi Polattimur" Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen SODES kapsamında Aydıntepe Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde Seramik Boyama Kursuna İŞKUR' a kayıtlı 40 işsiz bayanımız 7 ay boyunca eğitimlerini alarak almış oldukları harçlıklarla aile ekonomilerine katkı sağlamış, proje sonunda da bir meslek sahibi olarak sertifika almaya hak kazanmışlardır."

Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan "Şu anda Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğinde açtığımız seramik boyama kursunda, Kütahya'nın standartlarına ulaştık, oradaki kaliteyi elde etmeye başladık. Çinicilik burada çok beğeni kazandı. Aydıntepe'de çiniciliğin devamını amaçlıyoruz. Burada hem insanlar çalışsın hem de bir sektör oluşsun ki ilçe kalkınsın.

Kursiyerlerimize günlük 15 lira ücret ödeniyor. Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çiniciliğin ilçede devam ettirilmesi için çalışmalar yapıyor. Çalışmalar neticelendiğinde bu atölye devamlı burada olacak ve çiniciliği öğrenen genç kızlar ile ev hanımları atölyede sürekli çalışabilecekler" dedi.

Aydıntepe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel konuşmasında;

"Aydıntepe Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Halk Eğitim Merkezinde eğitimleri gerçekleştirilen bir SODES projesi olan "Kınalı Eller Sanat Yoğuruyor" projesi belge töreni ve kurs sonu sergimize hoş geldiniz ben bu projenin gerçekleşmesinde yoğun emek sarf eden öncelikle Belediye Başkanımıza Halk Eğitim Müdürümüz ve fedakarca gayretleriyle güzel işleri ortaya çıkaran kurs hocamıza ve değerli kursiyerlere hepinizin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Teşrifleriyle bu gün bizleri onurlandıran Sayın Valimiz ve eşleri hanımefendiye Bayburt'tan gelen daire amirlerimize ve aynı zamanda Aydıntepeli sevgili hemşerilerime saygılarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Aydıntepe Yer altı Şehrinin Türkiye'nin en eski Yer altı şehri olduğunu belirten

Vali Hasan İpek şunları söyledi.

"Aydıntepe'nin değerli Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Aydıntepeli muhterem hanımefendiler beyefendiler Bayburt'tan bizimle beraber gelen çok değerli mesai arkadaşlarım böyle ateşte açan çiçeklerin arasında sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bayburt'un turizm, tarım ve hayvancılıktan sonra en önemli gelir kapısı olacak gelecekte, bunun alt yapısını oluşturma peşindeyiz. Bayburt'ta Kalesiyle, Mağaralarıyla, Şehit Osman'ıyla,

Kop Şehitliğiyle, köprüleriyle, Dede Korkut'uyla, Baksı Müzesiyle ve en önemlisi Türkiye'nin tarih olarak en eski Yer altı şehri olan, Aydıntepe Yer Altı Şehri ve yaylalarımızla turizmin alt yapısı ve turizm materyalleriyle çok zengin bir ilizdir.

Bayburt olarak ve bugün itibariyle ciddi anlamda bir turist alıyoruz. Fakat gelecekte Bayburt gerçekten her şeyiyle turist kaynayacak bir il olacak. İşte Bayburtlu olarak bizim burada yapmamız gereken turist geze,r Bayburtlu bakar olmaması lazım. Turist gelecek onu güzelce karşılayacağız fakat mutlaka ondan Bayburtluların para kazanması gerekiyor. Geçimlerini sağlayacak ve kendilerini daha da ileri götürecek bir alt yapı oluşturması lazım, bunun çabası içerisindeyiz. Bu projede onlardan bir tanesi Aydıntepe'ye gelen insanlar buradaki el emeğiyle yapılan bazı şeyleri satın alması gerekir ki; gelen insanların Aydıntepe'ye bir katkısı olsun. Bu amaçla Kalkınma Bakanlığımız tarafından finansa edilen ve bizlerinde desteğiyle hayata geçirilen bu proje Aydıntepe'de gerçekten yerini buldu, gerçekten bir anlam ifade etti ve gerçekten insanların uzun vadede de devam ettireceği bir proje haline geldi.

Ben Aydıntepe Belediye Başkanını Aydıntepe Kaymakamını ve Aydıntepe'de bu işle ilgilenen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve onlardan şunu istiyorum. Sadece bu günkü sergiyle kalıp, işte güzel bir sergi yapıp açtık olmasın. Aydıntepe Yer altı şehrini gezmeye gelen insanlar bunlardan birer tane alabilecek şekilde siz bunların üretimine uzun vadede devam edin, esnaflarımız satmak için gerekli gayreti sarf etsin, hem de kursiyerlerimizin kendilerine gelir getirmesini sağlayacaktır. Yoksa bugünkü serginiz çok güzel gerçekten şu ana kadar gördüğüm kadarıyla çok güzel eserler çıkmış, burada kalırsa ne bu projenin nede bu emeklerin hiçbir anlamı olmaz. Ben bu anlamda bu faaliyetlerinizi devam ettirmenizi rica ediyorum. Ayrıca Aydıntepe'nin yaylarları ve Aydıngölü gerçekten uzun vadede çok ciddi bir turist potansiyeli çekecektir.

Bu amaçla da Karadeniz Mastır Planındaki yollara Aydıntepe'nin yaylasını ve Aydıntepe'deki diğer yaylaları bir birleriyle birleştireceğiz ve yeşil kuşak ve yeşil gezi düzenlenecek Karadeniz'de ve bunun içine Aydıntepe'de girecek. Bununla ilgili çalışmalarımız yoğun olarak devam ediyor. Hanım efendilerin hem beyefendilerin hem de tüm bu açılışa ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. Hocaları ve kursiyerlerini tebrik ediyorum. Belediye Başkanımız gerçekten bu anlamda çok gayretli tek başına birçok faaliyetler yapıyor. Yer altı şehrini Türkiye'nin ve dünyanın gündemine getirdi. Bu tip faaliyetlerinizin devamını diliyorum hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." Diyerek sözlerini tamamladıktan sonra kursu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarını verdi. Serginin açılışını yaptıktan sonra sergiyi gezen Vali İpek Aydıntepe göletine gitmek üzere sergiden ayrıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydıntepe Seramik Sergisine İlgi Yoğun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement