Aydınspor'dan Cizrespor'a Çirkin İftira - Son Dakika
Yerel

Aydınspor'dan Cizrespor'a Çirkin İftira

Aydınspor\'dan Cizrespor\'a Çirkin İftira

Aydınspor 1923 Teknik Direktörü Akif Başaran, oynadıkları Cizrespor maçında futbolcularının canlarını kurtarmak için bilerek mağlup olduklarını savundu.

25.09.2014 21:24  Güncelleme: 22:23

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923'te, teknik direktör Akif Başaran, Türkiye Kupası 2. turunda dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde oynadıkları Cizrespor maçında futbolcularının canlarını kurtarmak için bilerek mağlup olduklarını savundu.

Aydınspor 1923'ün futbolcuları ve yöneticileri düzenledikleri basın toplantısında, Şırnak'ta oynanan maçın öncesi ve sonrasındaki olayları anlattı.

Teknik direktör Akif Başaran, havaalanından Cizre'ye giderken otobüsün taşlı saldırıya uğradığını ve camının kırıldığını, ilk akşam Cizre Ticaret Odası tarafından kendilerine verilen yemekte, maçı kaybetmelerinin istendiğini iddia etti.

Maç öncesi ve maç sırasında futbolcuların tehdit edildiğini savunan Başaran, şunları kaydetti:

"Futbolcularıma maçı oynamazsak stattan çıkamayacağımızı söyledim. Zorla sahaya çıktılar, 3-1 yenilip canlarını kurtardılar. 42 yıldır futbolun içindeyim, böyle şeyler yaşamadım. Otelden stada eskortsuz ve korumasız olarak gittik. Ortalıkta ne polis, ne asker vardı. İçeri girerken bir futbolcumuzun boğazını sıktılar, bir diğerine tekme attılar. Doğru düzgün ısınmaya bile çıkamadık. Her şey kendiliğinden gelişti. Teknik direktör olarak oyuncuma yenilmesini söylemem mümkün değil. Ancak o anki psikolojisini anlamak lazım. Bu atmosferde hangi takım kazanmak için oynar? Nitekim ilk 7 dakikada 2 gol yedik tansiyon bir anda düştü, herkes rahatladı."

Cizre ve Silopi'de olayların günlerdir devam ettiğini, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) maçı Silopi yerine Mardin'e alabilecekken bunu yapmadığını ifade eden Başaran, "Böyle bir atmosferde maç oynatılması büyük hata. Merak ediyorum federasyon, Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı buraya getirebilir miydi?" diye konuştu.

Kulübün başkan yardımcısı Erdal Karakavukoğlu da Cizrespor maçında, sahada Real Madrid bile olsa kazanmasının mümkün olmadığını öne sürdü. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydınspor'dan Cizrespor'a Çirkin İftira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement