Aydınlı Sanayiciler Meslek Liselileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Aydınlı Sanayiciler Meslek Liselileri Ziyaret Etti

Aydınlı Sanayiciler Meslek Liselileri Ziyaret Etti

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

03.12.2015 11:21

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Ziyarete katılan AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu üyesi Sinan Yılmaz, Okul Müdürü Sami Yavuz, Müdür Yardımcıları ve Metal İşleme Bölümü öğretmenleri ile görüştü.

AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, yaptığı açıklama; "Meslek Liselerimizin özellikle metal işleme bölümü mezunlarına Aydın' da ki sanayi kuruluşlarımızdan büyük talep var. Mevcut durumda, Odamız, Meslek Lisemiz, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR 'un organizasyonunda açılan UMEM kurslarında metal işleme konusunda hiç deneyimi olmayan işsiz gençlerimize iş garantisi veriyoruz. Kursiyerler kaynakçılık, CNC Operatörlüğü, Endüstriyel Boyacılık gibi meslekleri üyelerimizin işyerlerinde 2-3 aylık yoğun eğitimler sonucunda öğrenerek fabrikalarımızda direkt istihdam ediliyorlar. Ancak sanayinin daha çok mesleki eğitim almış personele ihtiyacı var. Metal işleme konusunda iş gücü ihtiyacı olan üyelerimizin de meslek lisesine önemli katkıları oluyor. Bunun yanında, özellikle meslek lisesi 9. Sınıfta olan daha bölümünü seçmemiş öğrencilerimizi gruplar halinde ilimizdeki sanayi kuruluşlarımıza yönelik geziler düzenleyebiliriz. Bu konuda tüm sanayi kuruluşlarımız gerekli katkıyı verecektir. Öğrencilerimize sanayi kuruluşlarının bugünkü durumunu net olarak göstermemiz ve bilgi vermemiz gerekiyor. Onların kafasındaki farklı düşünceleri silmeliyiz. Artık her sanayi kuruluşunda İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları son derece hassasiyetle uygulanıyor. Metal işlemede standart üretim zamanları ve hassasiyet çok önemli olduğundan işletmelerde de son teknolojiyi kullanılmaktadır. Meslek Hastalıklarına karşı kişisel koruyucular ile çalışılması zorunlu hale gelmiştir. Bir çok üyemizin iş yerinde robotlar görev yapıyor ancak o robotu yöneten ve gerektiğinde müdahale eden operatör mutlaka başında bulunuyor. Bizler bu operatörlerinde meslek lisesi mezunu olmalarını tercih ediyoruz ve onlara 3 sene öncesinden iş garantisi veriyor, işe de iyi şartlarda başlatıyoruz. Yeter ki öğrencilerimiz bu bölümleri tercih etsinler" dedi.

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin de; "UMEM 'de gerçekten il olarak önemli başarılar elde ettik. Bu kapsamda, Kursları düzenlemeye devam ediyoruz. Odamızın da yer aldığı UMEM Kurs Yönetiminde, Kursların düzenlenmesinde ve denetiminde önemli katkı veren, Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğüne, Mimar Sinan Meslek Lisemize, Kurs öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız. Ülkemizde, ekonomik istikrarın 4 temel noktası; üretim, ihracat, istihdam ve mesleki eğitimdir. Tüm oda faaliyetlerimizi de bu kapsamda gerçekleştirmeyi amaç edindik. Bunun için, çocuklarımızın ve gençlerimizin mesleki eğitiminde, ustalık ve ahilik değerleri ile üretme kabiliyeti ve isteklerinin oluşması için; yeni müfredat çalışmaları yapılmalı, illerimizdeki mevcut meslek liseleri imalat sektörünün ihtiyacına öncelik verilecek bölümlere göre ihtisaslaştırılmalıdır" diye konuştu.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sami Yavuz ise, ziyaretlerinden dolayı AYSO yönetimine teşekkür etti. Yavuz, "UMEM kapsamında Mimar Sinan Meslek Lisemizin metal işleme bölümüne önemli makine ve teçhizat kazandırıldı. Bu makine ve teçhizat üzerinde eğitim alan öğrencilerimiz sanayi kuruluşlarına çok rahatlıkla çalışabilecek seviyeye gelmektedirler. Sanayi kuruluşlarında; mezun olduktan birkaç sene içinde usta konumunda olan öğrencilerimizi gördükçe onlarla gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizle sanayi kuruluşlarını ziyaret ederken, mezunlarımızla da bir araya getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydınlı Sanayiciler Meslek Liselileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement