Aydın Tabip Odası 60. Yaşını Coşkuyla Kutluyor - Son Dakika
Yerel

Aydın Tabip Odası 60. Yaşını Coşkuyla Kutluyor

Aydın Tabip Odası 60. Yaşını Coşkuyla Kutluyor

Aydın Tabip Odası'nın 60.kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

18.09.2013 17:24

Aydın Tabip Odası'nın 60. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından organize edilen 60. yaş kutlamaları Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan'ın katılımıyla Adnan Menderes Üniversitesi'nde gerçekleşti.

ADÜ Tıp Fakültesi kantininde gerçekleşen kutlama etkinliklerinde Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, ADÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ve asistan hekimlerle bir araya geldi. Etkinliğe Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Fatik Sürenkök ve çok sayıda hekim katıldı.

Aydın Tabip Odası'nın 60 yıl dönümünde en ilginç toplantılardan bir tanesini gerçekleştirdiğini ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, "Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı ve konsey üyesi arkadaşlarımız aydına geldiler. Onları sadece kokteylle değil kokteyl öncesi de değişik hastanelerde görev yapan hekimlerimizle buluşturmak istedik doğal olarak da üniversite bizim çok değer verdiğimiz bir birim. Tıp fakültesinde bir toplantı düzenlemek istedik ve 15 gün önce dilekçeyle başhekimliğe başvurduk. Başhekimlik, rektörlük istemediğinden dolayı bize salon vermedi" dedi.

Türkiye Tabipler Birliği'nin Türkiye'de en saygın meslek kuruluşlardan biri olduğuna dikkat çeken Atay, kendilerine salon verilmediği için hastanenin kantininde yapmayı uygun bulduklarını ifade etti. Sağlıktaki tüm sorunları detaylarıyla birlikte konuşacaklarını ve Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan' gerekli sorunlarını ileteceklerini iddia eden Atay, "Genel başkanımız Aydın'a gelişinde hekimlerle buluşmaması mümkün değildir. Türkiye'nin sağlık ortamının içinde bulunduğu sorunları başkanımıza ileteceğiz. Arkadaşlarımız sorunlarını devlet hastanesindeki toplantıda ve kokteylde merkez konsey başkanımıza aktaracaklar. 60. Yılımızı en güzel bir şekilde istişare ortamı içinde geçireceğiz" diye konuştu.

"BİZ KENDİMİZİ İNSAN SAĞLIĞINA ADAMIŞIZ"

Türkiye sağlık ortamının iyileşmesi ve daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek adına koşulların nasıl olması gerektiğini yeri geldiğinde söylediklerini beyan eden Atay, "Tabip Odalarını ve Türk Tabipler Birliğini siyaset yapmakla suçlayan anlayışın salon vermeyerek kendilerinin ne yaptığını kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Biz hekimlerle her zaman her yerde buluşuruz. Çünkü bizim işimiz hekimlik ve insan sağlığı. Biz kendimizi insan sağlığına adamışız. Daha iyi çalışma koşullarını gerçekleşmesi için doğaldır ki Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği gibi birileri sorunları dile getirecektir. Biz bundan hiç gocunmayız" şeklinde konuştu.

Türkiye jetlerinin sınırda Suriye helikopterini vurması sonucu savaş kıvılcımlarının ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Atay, "Hekimler olarak kendimizi insana adamış olmanın verdiği bir duyguyla savaşa hayır diyoruz. Bu savaş bizim sonumuz olur diyor ve savaşın bir felaket olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Biz hekimler olarak savaş kelimesini bile duymak istemiyoruz" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Türk Tabipler Birliği'ni ve Tabip Odalarını önemsediğini vurgulayan Atay, "Yurt dışındaki kuruluşların sağlıkla ilgili bilgileri devletten değil bizden alıyor. Böyle bir birliğin 50. yılında merkez yürütme kurulu üyeliği yaptım. 60. yılında da Aydın Tabip Odası Başkanlığı bana nasip oldu. Böyle görevlerde yer aldığı için onurlu ve gururluyum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Tabipler Odası Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ise toplantı yapılan yerin kantin bahçesi olmasının sorun olmadığını belirterek sağlık alanında yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Aktan, konuşmalardan sonra katılımcıların sorunlarını dinledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Tabip Odası 60. Yaşını Coşkuyla Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement