Aydın'ın 40 Tarım Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı - Son Dakika
Yerel

Aydın'ın 40 Tarım Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

Aydın\'ın 40 Tarım Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına Aydın'dan müracaat eden yatırımcıların hazırladığı 43 projeden 40'ı onay aldı.

25.04.2014 09:49  Güncelleme: 10:01

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'na Aydın'dan müracaat eden yatırımcıların hazırladığı 43 projeden 40'ı onay aldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğe müracaat eden yatırımcıların proje sonuçları açıklandı. KKYDP kapsamında tebliğ gereğince Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne 43 proje müracaatı yapıldı. Gerekli inceleme ve değerlendirmeler neticesi 3 proje yeterli puanı alamadığı ve eksikleri neticesi ile Bakanlık tarafından uygun bulunmazken geri kalan 40 proje ise uygun bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygun bulunan 40 projenin 1 Aralık tarihine kadar tamamlanması gerekmekte olup, bu projelerin toplam yatırım tutarı 25 milyon 735 bin 989 TL, hibeye esas proje tutarının ise 24 milyon 821 bin 097 TL olduğu açıklandı. Bu projelerin uygulanması halinde Bakanlık tarafından karşılanacak hibe miktarı ise 12 milyon 410 bin 548 TL olup uygulanacak bu projelerin, Aydın'da sağlayacağı istihdam miktarının yaklaşık bin kişi olduğu ifade edildi.

HİBE SÖZLEŞMELERİ 90 GÜN İÇİNDE İMZALANMASI GEREKİYOR

Konu ile İlgili olarak Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal yaptığı açıklamasında, "Tebliğin 33. Maddesi gereği yatırımcıların, tebliğ tarihinden itibaren, başvuru aşamasında, tatbikat projelerini hazırlamamış olan proje sahipleri hibe sözleşmesi imzalamadan önce mutlaka başvuru konusu ve amacına uygun tatbikat projelerini ve kesin bütçelerini hazırlamalıdır. İlgili yasalar gereğince alınması gerekli izin, ruhsat ve onay işlemlerini tamamlayarak, Tebliğ ve Uygulama Rehberinde belirtildiği üzere 90 gün içerisinde hibeye esas proje tutarının yüzde 10 oranında süresiz kesin Banka Teminat Mektubu veya hibeye esas proje tutarının yüzde 5'i oranında nakit teminat vermesi ve İl Müdürlüğümüz ile Hibe Sözleşmesi imzalaması gerekmektedir. Tebliğ tarihinden itibaren 90 gün içerisinde hibe sözleşmesi imzalamayan yatırımcılar proje uygulama haklarını kaybetmiş olacaklardır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'ın 40 Tarım Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement