Aydın İl Özel İdareden Didim'e 3 Ay İçin 2 Milyon TL Ödenek - Son Dakika
Yerel

Aydın İl Özel İdareden Didim'e 3 Ay İçin 2 Milyon TL Ödenek

Aydın İl Özel İdareden Didim\'e 3 Ay İçin 2 Milyon TL Ödenek

CHP Didim İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve Mehmet Cahit Kaya, Mart 2014'te kapanacak olan Aydın İl Genel Meclisinin son bütçe kararlarını açıkladı.

09.12.2013 15:49

CHP Didim İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve Mehmet Cahit Kaya, Mart 2014'te kapanacak olan Aydın İl Genel Meclisinin son bütçe kararlarını açıkladı. İl Genelinde 65 milyon olarak belirlenen bütçenin 2 milyon lirasının Didim'e ayrıldığı dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve Mehmet Cahit Kaya Aydın İl Genel Meclisinin 2014 bütçe kalemlerini açıkladı. Bugün saat 12: 30'da CHP Didim İlçe Teşkilat Binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısına Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın, CHP Belediye Meclis Üyesi Özlem Girgin ve ilçe yönetim üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Aydın'ın Büyükşehir ilan edilmesi ile İl Özel İdarenin kapatılacağını ancak İl Genel Meclis Üyelerinin 5 yıldır sürdürdükleri özverili çalışmalara aynı hızla devam ettiklerini belirterek teşekkür etti.

"JEOTERMAL KAYNAKLARIN DEVRİ SIKINTILI"

CHP İl Genel Meclis Üyesi, CHP Grup Başkan Vekili Hasan Yavuz, toplantının sonlanan meclis bütçe çalışmalarını aktarmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek "İl Genel Meclisi çalışmalarında son 3 aya geldik. İl Genel Meclisi bitiyor ve kaynaklar bölüştürülüyor. Bu anlamda jeotermal sahasının Aydın Belediyesine devredilmesi konusunda ısrar ettik ancak MHP ve AKP işbirliği yaparak jeotermal gelirlerinin belediyede kalmasını engelledi. Aydın'ın jeotermal kaynaklardan geliri yıllık 50 milyon dolar. Bu boyutta bir bütçenin belediyede olmaması önümüzdeki dönem Aydın Büyükşehir için sıkıntı" dedi. MHP ile 4 yıldır ittifak içerisinde olduklarını belirten Yavuz "Son yıl süreç iyi işletilemedi ve komisyona giren AKPli üyelerde İl Özel İdaresi gelirlerinin Bakanlıklar arasında bölüştürülmesinden yana tavır aldılar" dedi.

AYRILAN ÖDENEKLER

Yavuz 2014 yılı için Mart ayına kadar yapılan bütçe görüşmelerinde Aydın Geneline 65 milyon lira olmak üzere Didim'e 2 milyon liralık ödenek ayrıldığını belirterek ödenek kalemlerini şöyle açıkladı; "Köylere Hizmet Götürme Birliği adına 240 Bin lira, Akköy Halı Saha İçin 75 Bin lira, Balat Köyü, Akköy, Yalıköy ve Denizköy Çatı Onarımı için 30 'ar bin Lira, Batıköy Muhtarlığı için 30 Bin Lira, Zeytin Fianı dağıtımı için 24 Bin Lira, Didim Devlet Hastanesinin onarımı için 500 Bin, Didim Devlet Hastanesi Cihaz Alımı için 250 Bin lira, ayrıca 2013 bütçesinden artan 88 bin liranın köyler için kullanılması.."

'5 YILIN HAKKINI VERDİK'

İl Genel Meclisi Daimi Encümeni Mehmet Cahit Kaya ise İl Özel İdaresinin kapanmasına 3 ay kala yapılan cüzi bütçede Didim'in alması gereken miktarın hakkını verdiklerini belirtti. İl Özel İdaresinin Okulların temel ihtiyaçlarının karşılanması adına gösterdiği özveri yadsınamaz. Milli Eğitim Bakanlığı okullardan elini ayağını çekti ve okullar kaderine terk edildi. Okullarımız son beş yıldır İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinin katkıları ile ayakta duruyor. Bundan sonrada Bakanlıktan medet beklemek hayalden öteye gitmeyecektir" dedi. Akbük Cemal Ergenekon İlkokulunda Halı saha yapımı çalışmasının sürdüğünü ifade eden Cahit Kaya, Akbük'te yıllardır süren 'taşıma' sorununun da bu dönem sonuçlandırıldığını İl Genel Meclisinin çalışmaları sonucunda Akbük'ten Balat'a öğrencilerin Milli Eğitimce taşınacağını söyledi.

"OKULLARDA 5'TE 5 YAPACAĞIZ"

2014 yılında Atatürk İlkokulu için 100 Bin Lira, Mahir Özgür Damar İlkokulu için 190 Bin lira, Valiler İlkokulu için 110 Bin lira ödenek ayrıldığını ifade etti. '5'te 5' inancıyla yola çıktıklarını kaydeden Cahit Kaya "Okullarımızdan 2 tanesi eğitime başladı. 2 Okulumuzun ihalesi yapıldı ve 2014 çalışmalarında olmamasına rağmen Akbük'e bir lise yapılması için Bakanlık planlamasına Didim'i aldırdık. Tüm bunlar ile Eğitimde 5'te 5 düşüncemizi gerçekleştirmiş oluyoruz. Çabamız eğitimin kalitesini artırmaktı. Eğitime devlet katkısı yeterli değil, İl Özel İdarelerin kapanması eğitimde bir kayıptır. Diliyorum bu eksiklik hissettirilmez" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın İl Özel İdareden Didim'e 3 Ay İçin 2 Milyon TL Ödenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement