Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

Çine ilçesinde büyük baş hayvanlara Şap aşısı yapıldı.

11.06.2014 13:39

Çine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çine İlçe Müdürü Özkan Atıgan, ilkbahar şap aşılama sürecinde ilçedeki 62 bin 975 adet büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldığını açıkladı.

Özkan Atıgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şap hastalığı virüsünün hasta hayvanlar ile hastalığa hassas hayvanlar arasında direkt temasla, et, süt, bakıcı, araç ve hava gibi aracılar ile bulaştığını anımsattı.

Aşılama çalışmalarının amacının bu anlamda hastalığın bulaşmasının önlenmesi olduğunu belirten Atıgan, "Şap hastalığı, meydana getirdiği ekonomik kayıplar ve nedenler ile hayvancılığın en önemli problemlerinden birisidir" dedi.

İlçede bu hastalığa karşı yoğun ve titiz bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Atıgan, şunları söyledi:

"İlçemizde 2012 yılı bahar aylarında çıkan Şap hastalığı yetiştiricilerimize ve ilçe ekonomisine büyük kayıplar yaşatmıştır. Aynı sıkıntıların yaşanmaması için ilçe müdürlüğümüz tarafından 2014 yılı ilkbahar Şap aşılama çalışmaları yoğun ve titiz bir şekilde yapılarak tamamlanmıştır. İlkbahar şap aşılama kampanyası 71 mahallede 62 bin 975 adet büyükbaş hayvana aşı yapıldı."

Çine'de hijyen eğitim,

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çine Halk Eğitim Merkezi ile Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı işbirliğinde ilçede bulunan bakkallara hijyenik eğitimi verildi.

Belediye Kültür Merkezi'nde verilen eğitimde konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, portör muayenelerinin kaldırılmasının ardından hijyen eğitimlerinin öneminin arttığını belirterek, esnafın bu eğitimi mutlaka alması gerektiğini ifade etti.

İş yeri sahiplerinin ve çalışanlarının eğitimlere katılmalarının zorunlu olduğunu vurgulayan Uyar, "Temmuz ayından sonra yapılacak denetimlerde hijyen belgesi olmayanlar için yasal olarak cezai müeyyide uygulanacaktır. O yüzden belgelerimizi çok önemsiyoruz" dedi.

-Bayrağa saygı yürüyüşü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınamak için Çine Madranspor Taraftar Gurubu "Sarı Zeybekler"in organizesiyle ilçede 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü' düzenledi.

Hükumet Meydanı'nda İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başlayan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Terör örgütünü ve bayrağın indirilmesini sloganlar eşliğinde tekbir getirerek protesto eden gruba evlerinin pencere ve balkonlarına çıkan bazı vatandaşlar alkışlayarak destek verdi.

Hükümet Meydanı'ndan başlatılan ve Mehmet Yavaş Caddesi, Namık Gedik Caddesi üzerinden devam eden yürüyüş tekrar Hükumet Meydanı'nda İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe'nin okunmasının ardından son buldu. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement