Aydın'da Öğretmen ve Öğrenciler Yaşlıların Gönlünü Aldı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Öğretmen ve Öğrenciler Yaşlıların Gönlünü Aldı

Aydın\'da Öğretmen ve Öğrenciler Yaşlıların Gönlünü Aldı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle yaşlıların gönlünü aldı.

24.03.2015 08:43

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle yaşlıların gönlünü aldı. "Yaşlılara Hürmet ve Vefa" parolasıyla hazırlanan program çerçevesinde öğrenciler ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yaşlıları sürekli ziyaret edip onların gönlünü alacak.

Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yemek düzenlendi. Yemeğe Vali Erol Ayyıldız, Efeler Belediye Başkan Vekili Halis Günday, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, İl Milli Eğitim Müdürün Pervin Töre, Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altıntaş, Aydın İl Öğrenci Meclisi Başkanı Elif Tuğba Değerli ile davetliler katıldı.

Proje kapsamında yapılan çalışmalarla yaşlıların gönlünü almanın sevincini yaşadıklarını belirten Aydın İl Öğrenci Meclisi Başkanı Elif Tuğba Değerli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte proje geliştirdiklerini kaydederek ihtiyacı olan yaşlılara 10 tane tekerlekli sandalye hediye ettiklerini belirterek bunun gelenek haline gelmesini isteyerek projeye katkı verenlere teşekkür etti.

"GENÇLERE ÖNCELİKLE DEĞERLERİMİZİ VE GELENEKLERİMİZİ AKTARMALIYIZ"

Bir ülkenin gelişip kalkınabilmesi için en önemli etkenin gençlerin iyi yetiştirilmesinin geldiğini ve öğrencileri yetiştirirken akademik bilimler kadar bizi biz yapan değerler ve gelenek-göreneklerin aktarılması gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Biz yetiştirdiğimiz gençlere öncelikle değerlerimizi ve geleneklerimizi aktarmayı hedefliyoruz. Öğrenci temsilcileriyle olan görüşmelerimizde hürmet ve vefa başlığı altında yaşlılarla karşı empati kurmalarını, onların da gelecekte yaşlanacaklarını düşünmelerini sağlamak amacıyla mahallerinde bulunan yaşlıları huzurevlerini ziyaret ederek onların ellerini öperek hal ve hatırlarını soracaklar. Böylece gençlerimiz yaşlılarımızın tecrübelerinden yararlanabilecekler. Hayalimiz yaşlılara yardım eden ve saygılı bir gençliktir" dedi.

"BİZİM DEĞERLERİMİZSİNİZ"

"Hepinizin ellerinden öpüyorum" diyerek konuşmasına başlayan Aydın Valisi Erol Ayyıldız ise yaşlıların önemli bir değer olduğunu ve tecrübelerinden istifade edilmesi gerektiğini belirterek "Maalesef gençlerimiz bu değerleri alamadı. Yolda, otobüste yaşlılarımızı görünce yer vermek onlara saygılı olmak gibi sizlerin sahip olduğu kaybolmuş o güzel değerlerin gençlere aktarılması noktasında yoğun çaba gösteriliyor. Bu gün bir evlat babasından ne yazık ki vazgeçebiliyor ama bir baba evladından asla vazgeçmiyor. Siz bizim değerlerimizsiniz. Bizler sizinle haşır neşir olmalıyız ki sizin değerlerinizi alabilelim. Sizden uzaklaştıkça değerlerimizden de uzaklaşıyoruz. Bunun yanında devlet olarak yaşlılarımızın hakkını teslim etmek zorundayız. Bunu yaparken size ödül vermiyoruz, iyilik yapmıyoruz, hakkınızı teslim ediyoruz. Bu böyle olmaya devam edecek" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Öğretmen ve Öğrenciler Yaşlıların Gönlünü Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement