Aydın'da Hava Kirliliği İddiası - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Hava Kirliliği İddiası

Aydın\'da Hava Kirliliği İddiası

Aydın şehir merkezinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde artan hava kirliliğinin çevreyi rahatsız ettiği iddia edildi.

13.01.2014 09:44

Aydın şehir merkezinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde artan hava kirliliğinin çevreyi rahatsız ettiği iddia edildi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Ertuğrul Özdemir, muhtarı olduğu merkez Hasanefendi ve Ramazanpaşa mahallerinde akşam ve sabahın erken saatlerinde sobaların tutuşturulmasıyla artan hava kirliliğinin özellikle astım hastalarını tehdit ettiğini savundu. Türkiye'nin en ılıman illerinin başında gelen Aydın'da havaların soğuması ile birlikte katı yakıt kullanıma bağlı olarak hava kirliliği had safhaya ulaştığını belirten Özdemir, sabah ve akşam saatlerinde cadde ve sokaklarda çöken duman görüş mesafesini de olumsuz etkilediğini söyledi. Aydın merkezde yer alan 22 mahallede de aynı sorunların yaşandığını belirten Özdemir, "Türkiye'de en fazla jeotermal kaynağa sahip olmasına rağmen halen katı yakıt ile ısınan Aydın'da henüz tam anlamıyla doğalgazın da kullanılamaması nedeniyle oluşan hava kirliliği şehri yaşanmaz hale getirdi. Aydın şehir merkezinde henüz doğalgaz şebekelerinin tam olarak kurulamaması nedeniyle hava kirliliği hat safhaya ulaştı. Özellikle akşam saatlerinde ve sabahın erken saatlerinde çocuk ve yaşlılar dışarı çıkmaya çekiniyor" diye konuştu.

Nefes almanın zorlaştığı Aydın şehir merkezinde yaşanan hava kirliliğinin düşük kalorili ve kükürt oranı yüksek kömürlerin yaygın olarak kullanılması ve yanlış yakma tekniklerinden kaynaklandığını savunan Özdemir, insan ve hayvan sağlığını tehdit eden duruma karşı yetkililerin duyarlı olmalarını istedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Hava Kirliliği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement