Ayça Öztorun'un İlk Romanı "Gökte Yıldız Yerde Ateş" Çıktı - Son Dakika
Yerel

Ayça Öztorun'un İlk Romanı "Gökte Yıldız Yerde Ateş" Çıktı

Ayça Öztorun\'un İlk Romanı "Gökte Yıldız Yerde Ateş" Çıktı

1980 askeri darbe döneminde Barış Derneği davasından yargılanan ve genç yaşta hayata gözlerini yuman CHP Adana Milletvekili İsmail Hakkı Öztorun’un kızı Ayça Öztorun’un ilk romanı “Gökte Yıldız Yerde Ateş” çıktı.

06.02.2014 13:44

1980 askeri darbe döneminde Barış Derneği davasından yargılanan ve genç yaşta hayata gözlerini yuman CHP Adana Milletvekili İsmail Hakkı Öztorun'un kızı Ayça Öztorun'un ilk romanı "Gökte Yıldız Yerde Ateş" çıktı.

Aratos Yayınları'ndan çıkan "Gökte Yıldız Yerde Ateş" adlı romanda Ayça Öztorun, Çukurova'da geçen bir eski zaman hikayesini anlatıyor.

Ayça Öztorun, kitabına dair şu görüşleri dile getiriyor: "Sevgili Yaşar Kemal, kanatlanıp bir kuş olsam, keşke sana ulaşsam. Kalem tutan ellerinden öpüp alnıma koysam. Ben Orhan Kemaller'in, Yaşar Kemaller'in yazdıklarını ninni yaptım yüreğime. Bereketli topraklarda emekler, mücadeleler, sevdalar, entrikalar hiç bitmez. Çocuk yaşta tanık olursun zulümlere, direnişlere, ağıtlara ve sevdalara. Yaz geceleri serilir yataklar damlara. Diziliriz yan yana… Emmi-dayı çocukları gökyüzündeki yıldızları seyrederek duyduğumuz hikayelere hayallerimizi de katarak anlatır, dalar giderdik uykulara. Çukurova'yı, Anavarza'yı yazmamak mümkün mü? Sanki bana bağrışır ekin tarlaları, pamuk tarlaları, Anavarza ile Kozan Dağı; 'Bizi yazmazsan, toprağa dökülen alın terlerini yaz' der gibi ihtişamla dururlar karşımda. Bu kitap, bütün emekçilerin kitabı, tüm zulmedenlerin cezası olsun. Kitabımın editörlüğünü üstlenerek katkı sunan Zeynep Salmanlı Özalp'e ve yayınlayarak okurlarla buluşmasını sağlayan Aratos Dergisi Kurucusu ve Yayın Yönetmeni emektar yoldaşım Uğur Pişmanlık'a teşekkür ederim."

Ayça Öztorun'un 2010 yılında gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık ile birlikte yazdığı ve Barış Derneği'nin yayınladığı "Barış ve Aydınlanmaya Adanmış Bir Yaşam: İsmail Hakkı Öztorun" adlı ortak bir kitabı da bulunuyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayça Öztorun'un İlk Romanı 'Gökte Yıldız Yerde Ateş' Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement