Ayakkabı boyayarak 6 evlat büyütüp, 2 kez umreye gitti - Son Dakika
Yerel

Ayakkabı boyayarak 6 evlat büyütüp, 2 kez umreye gitti

Ayakkabı boyayarak 6 evlat büyütüp, 2 kez umreye gitti 43 yıllık ayakkabı boyacısı Mustafa Altınbilek: "Allah'a çok şükür çalışıp helalinden evimizi geçindirdik" Sakarya'nın Hendek ilçesinde 43 yıldır ekmek teknesi olan ayakkabı boyacılığıyla 6 çocuk büyüten ve evlendiren 70 yaşındaki adam,...

08.04.2023 12:19  Güncelleme: 13:09

Ayakkabı boyayarak 6 evlat büyütüp, 2 kez umreye gitti

43 yıllık ayakkabı boyacısı Mustafa Altınbilek:

"Allah'a çok şükür çalışıp helalinden evimizi geçindirdik"

SAKARYA - Sakarya'nın Hendek ilçesinde 43 yıldır ekmek teknesi olan ayakkabı boyacılığıyla 6 çocuk büyüten ve evlendiren 70 yaşındaki adam, eşiyle de 2 kez umreye gitti. Yazın sıcağa, kışın ise soğuğa aldırış etmeden kaldırımda kurduğu tezgahıyla mesleğini sürdüren adam, "Allah'a çok şükür çalışıp helalinden rızkımızı çıkarttık" dedi.

Boyacılık mesleğine 1980 yılında ilçenin meydanında başlayan 70 yaşındaki Mustafa Altınbilek, boya tezgahıyla sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başlıyor. 43 yıldır ekmek teknesi olan ayakkabı boyacılığıyla 6 çocuk büyüten ve evlendiren Altınbilek, eşiyle de 2 kutsal topraklara gitti. Yaz kış kaldırımda kurduğu tezgahıyla mesleğini sürdüren Mustafa Altınbilek, "1980'de bu işe başladım, 1988'de tarım Bağkur'u ödeyerek emekli oldum elhamdülillah. 6 evladım var ve hepsini bu sandıkla büyüttüm, evlendirdim, yuvalarını kurdum. Hendek'te hacı boyacı Mustafa dendiği zaman herkes tanır beni. Bu sandıkla evimi geçirdim, biraz para biriktirip hanımımı alarak 2 sefer umreye gittim. Allah'a çok şükür çalışıp helalinden evimizi geçindirdik, çoluk çocuğumuza baktık. Şimdi de karınca kararınca geliyorum saat 10.00 gibi öğle ve ikindi namazını kıldıktan sonra ekmeğimi alıp evime gidiyorum" dedi.

İlçe halkı da Hacı boyacı Mustafa amcayı çok seviyor.

Ayakkabı boyayarak 6 evlat büyütüp, 2 kez umreye gitti
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayakkabı boyayarak 6 evlat büyütüp, 2 kez umreye gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement