"Atık Yağı Getir, Sıvı Yağı Al" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

"Atık Yağı Getir, Sıvı Yağı Al" Kampanyası

"Atık Yağı Getir, Sıvı Yağı Al" Kampanyası

"Atık Yağı Getir, Sıvı Yağı Al" kampanyası kapsamında 5 litre atık yağ getirene 1 litre sıvı yağ hediye ediliyor.

01.04.2013 15:44

Bursa'nın Karacabey İlçe Belediyesi ile bir firma iş birliğinde, atık yağların çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla başlatılan

"Atık Yağı Getir, Sıvı Yağı Al" kampanyası kapsamında 5 litre atık yağ getirene 1 litre sıvı yağ hediye ediliyor.

Karacabey İlçe Belediyesi ile firma arasında yapılan anlaşma ile, atık yağların doğaya boşaltılmaması ve atık yağların geri kazanılması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Ergün Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızartma amacıyla kullanılan yağların tekrar kullanıldığında kanserojen madde haline geldiğini anımsattı.

Lavabolara boşaltılan atık yağların ise kanalizasyonun ardından dere ve denizlere ulaşmasıyla doğada ciddi zararlara yol açtığını belirten Koç, "Suyun yüzeyine bulaşan atık yağlar burada uzun süre kalarak, oksijenin suya karışmasını engelliyor. Ardından suyun içerisinde çözülmeye başlayarak sudaki oksijenin çabuk tükenmesini ve sonucunda sudaki canlıların yok olmasına neden oluyor. Atık yağlar ayrıca kanalizasyon boruları ve atık su arıtma tesislerindeki makinelere de ciddi zararlar vermekte" dedi.

Çöpe dökülen yağların bu sefer de çöplük alanlarda yangınlara neden olduğunu dile getiren Koç, "Zamanla toprak altındaki yer altı sularına karışarak burada temiz yer altı sularımızda da sağlıksız koşullara sebep oluyor" ifadelerini kullandı.

Kampanya çerçevesinde belediyeye gelen bazı ev kadınları atık yağları Koç'a teslim etti. Başkan Koç da karşılığında 1 litrelik yağları kendilerine teslim etti.

Uygulamadan son derece memnun olduklarını belirten kadınlar, bundan sonra atık yağların doğaya karışmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ve kampanyayı başkalarına duyuracaklarını belirtti. - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Atık Yağı Getir, Sıvı Yağı Al' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement