Atanamayan Öğretmen Adaylarından Eğitim Bir-Sen' E Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Atanamayan Öğretmen Adaylarından Eğitim Bir-Sen' E Ziyaret

Atanamayan Öğretmen Adaylarından Eğitim Bir-Sen\' E Ziyaret

Atama bekleyen öğretmen adayları, Eğitim-Bir-Sen'i ziyaret ederek, ek atama yapılması konusunda destek istediler.
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Eğitim Bir-Sen İl Başkan Vekili İlyas Şen...

18.11.2013 17:50

Atama bekleyen öğretmen adayları, Eğitim-Bir-Sen'i ziyaret ederek, ek atama yapılması konusunda destek istediler.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Eğitim Bir-Sen İl Başkan Vekili İlyas Şen ile görüşen öğretmen adayları, KPSS'de yüksek puan almalarına rağmen, kontenjanların az olması nedeniyle atanamama endişesi taşıdıklarını, onca emek verip, masraf yaparak, ümit ve hayallerle okullarını bitirdiklerini ancak puan ve kontenjan engellerinden dolayı atanamadıklarını bu duruma artık son verilmesini ve açık olan öğretmen ihtiyacı kadar atama yapılmasını istediklerini dile getirdiler.

Öğretmen adaylarının talebini haklı bulduklarını belirten Başkan Sofuoğlu Bakanlığın rakamlarına göre öğretmen ihtiyacının 126 bin olduğunu, atama bekleyen öğretmen adayı sayısının ise 300 bine yaklaştığını ifade etti. Sofuoğlu ayrıca yığılmanın önlenmesi için bu yıl en az 100 bin öğretmen ataması yapılmasını istediklerini vurguladı.

Başkan Vekili İlyas Şen' ise emekli maaşının düşük olmasından dolayı birçok öğretmenin, emekliliği geldiği halde, emekli olmak istemediğini, dieğr taraftan her yıl mezun sayısının arttığını kaydetti.

Kontenjan dağıtım sistemindeki sorunun giderilmesi gerektiğinin altını çizen İlyas Şen, ihtiyaç olan okullarda ücretli öğretmen çalıştırmak yerine kadrolu öğretmen ataması yapılmasını istediklerini dile getirdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atanamayan Öğretmen Adaylarından Eğitim Bir-Sen' E Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement