Atakum'daki Okullara Temizlik Robotu Verildi - Son Dakika
Yerel

Atakum'daki Okullara Temizlik Robotu Verildi

Atakum\'daki Okullara Temizlik Robotu Verildi

Atakum Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 8 okula, okulların daha temiz ve hijyenik hale getirilmesi ve öğrencilerin sağlıklı ortamlarda eğitim görebilmesi için birer tane temizlik robotu verildi.

04.03.2013 17:36

Atakum Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 8 okula, okulların daha temiz ve hijyenik hale getirilmesi ve öğrencilerin sağlıklı ortamlarda eğitim görebilmesi için birer tane temizlik robotu verildi.

Atakum İlçesi Cumhuriyet Lisesi Mehmet Yazıcı Konferans Salonu'nda yapılan teslim törenine Atakum Kaymakamı Salim Demir, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli, İl Genel Meclis üyeleri, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Teslim töreni öncesi konuşan İlköğretim Okulları Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Avni Asan, "Okullarımızın temizlik açısından hastanelerimiz gibi olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımız adına bu temizlik robotu demek en az okullarımızda iki hizmetli istihdam etmiş gibi oldu. Bu hizmetlerin devamını bekliyoruz" dedi.

Atakum ilçesindeki eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi veren Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, "Atakum'da son yıllarda eğitime yaklaşık 100 milyon TL katkı yapılmıştır. Okullarımızın temizlik ve hijyeni çok önemli. Çocuklarımızın yaşayacağı ve eğitim göreceği bu alanların daha temiz olabilmesi için biz bu adımımızı attık. Önümüzdeki süreçte de bunu ilçemizin geneline yaymayı planlıyoruz" diye konuştu.

Eğitim ve öğretime önem verdiğinin altını çizen Atakum Kaymakamı Salim Demir, "İlçemizde eğitim ve sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu modern, eğitilmiş, sağlıklı bir neslin yetişmesi için el birliği ile çalışmamız gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Göreve geldiğim 5 yıldan beri eğitimle ilgili çalışmalarımıza öncelik veriyoruz. Atakum'da ilk göreve başladığımda Atakent'te bir sınıfta 58 öğrenci vardı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınıf mevcudu 30 ise oradaki 28 çocuğumuz bizden alacaklı demektir. Dolayısıyla biz bu anlayışla o günden itibaren her türlü okul arsasını kazanmaya çalıştık. 2012-2013 yatırım programlarında 9 tane yeni okulumuz girmiş durumda. Atakum'un nüfusunun önümüzdeki 5 yılın sonunda 250 bine çıkacağını tahmin ediyorum. Dolayısıyla yaklaşık 60 okul daha ilave etmemiz gerekiyor. Onun içinde biz sadece kamu okulların değil, özel okulların da çoğalmasını özellikle de teşvik ediyoruz ve Atakum ilçemizde açılmasını istiyoruz. Çağdaş, eğitimli ve sağlıklı nesilleri yetiştirmek için okullarımızın daha güzel, daha sağlıklı, daha hijyenik olması için bugünün konusu olan bu temizlik robotlarımızın okullarımıza kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Atakum ilçesinde bulunan 8 okula temizlik robotu verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atakum'daki Okullara Temizlik Robotu Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement