Ata'nın Bayramına 'Dünyanın' Övgüsü - Son Dakika
Yerel

Ata'nın Bayramına 'Dünyanın' Övgüsü

Ata\'nın Bayramına \'Dünyanın\' Övgüsü

Gaziemir'de 16.'sı düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği'nin açılış resepsiyonda, konuk ülkeler ile Aydın, Samsun ve Afyonkarahisar'dan gelen ekiplerin temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Her yıl burada misafir"...

23.04.2013 10:50

Gaziemir'de 16.'sı düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği'nin açılış resepsiyonda, konuk ülkeler ile Aydın, Samsun ve Afyonkarahisar'dan gelen ekiplerin temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Her yıl burada misafir ettiğimiz çocuklar ile konuk heyetler, bizim yurt dışındaki gönüllü barış elçilerimiz. Dünya barışında çocuklara önemli görevler düşüyor. Çünkü onlar geleceğin sahipleri" dedi.

Şenliğe bugüne kadar binlerce yabancı çocuğun katıldığını anlatan Başkan Şenol, "Dört yıldır logosu, maskotu, şarkısını belirleyerek marka haline getirip, temalı şekilde kutladığımız bu şenlik artık, İzmir'in de simgesine haline geldi" diye konuştu. Çocukları evlerinde misafir eden aileler ile şenliğe katkı sunan sponsorlara teşekkür eden Şenol, 8 ülke ile Samsun, Aydın ve onur konuğu Afyonkarahisar'dan gelen ekiplerin kendilerini onurlandırdıklarını dile getirdi.

Şenol'un ardından söz alan Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine değindi. 23 Nisan 1920'de açılan meclisin Türk ulusuna egemenliğini yeniden kazandırdığına işaret eden Tuğ, şöyle devam etti: "O meclisi oluşturanlara müteşşekkiriz. Meclisin açıldığı günü çocuklara bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesinde bugün bu anlamlı buluşmada bir aradayız."

'ÇOCUKLARLA, BARI KÖPRÜLERİ KURULUYOR'

Daha sonra kürsüye çıkan ve konuşmasını Türkçe yapan Bosna Hersek Garejde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç ise, 23 Nisan'ı dünya gençlerine armağan ettiği için Mustafa Kemal Atatürk'e ve geleneksel şenlikte dünya gençlerini bir araya getiren Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür ederek şunları söyledi: "23 Nisan artık bizim bayramımız. 16 yıldır bu şenlikte bir araya gelerek Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki barış köprülerini çocuklar aracılığıyla güçlendiriyoruz." Kürsüye çıkan yabancı ülke temsilcileri ise, bu bayramın çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğuna vurgu yaparak, Atatürk'e övgüler yağdırdılar, Başkan Şenol'a teşekkür ettiler.

EĞİTİM VE SAĞLIK

Başkan Şenol'un "Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentler hızlı gelişir" inancıyla "Eğitim ve sağlık" temasıyla gerçekleştirilen şenliğin açılış resepsiyonuna, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya ve Rusya ile ülkemizden de Aydın, Samsun ve onur konuğu il olarak Afyonkarahisar'dan gelen heyetler katıldı. Açık havada düzenlenen resepsiyona, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, başkan yardımcıları, şenlik komitesi üyeleri, Gazieimir Eski Belediye Başkanı İsmet Kılıç, Bulgaristan Kirkova Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Mehmedali Hafız, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, kamu temsilcileri, muhtarlar ile sponsorlar da katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ata'nın Bayramına 'Dünyanın' Övgüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement