Artık Urfa'da da Karaciğer Nakli Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Artık Urfa'da da Karaciğer Nakli Yapılacak

Artık Urfa\'da da Karaciğer Nakli Yapılacak

Sağlık Bakanlığı, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nın yaptığı karaciğer nakli müracaatına ön ruhsat izni verdi.

31.12.2013 13:54

Sağlık Bakanlığı bilim heyetinin Harran Üniversitesi'nde yapacakları inceleme sonucu start alacak karaciğer organ nakli ameliyatları ile Urfa'nın, bölgede Malatya İnönü Üniversitesi'nden sonra önemli bir merkez haline geleceği belirtildi.

Müracaat sonrası Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr Abdullah Özgönül'ün davetlisi olarak Harran Üniversitesi'ne gelen Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Karaciğer Nakli-Geçmişten Geleceğe" konulu bir konferans verdi.

Yenişehir Yerleşkesi Morfoloji Salonunda gerçekleşen konferansta, Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri hazır bulunurken, Prof. Dr Sezai Yılmaz karaciğer nakillerinin tarihini ve bu alanda gelinen noktayı katılımcılara anlattı. Prof. Dr. Yılmaz ayrıca merkezin Harran Üniversitesi'nde kurulacak olmasının bölge için bir şans olacağını söyledi.

Karaciğer nakli konusunda Şanlıurfa'da birçok hastalarının bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, nakil yoğunluğunu Harran Üniversitesi'nin eriteceğini belirterek, organ bağışlarının yaygınlaşmasının gerektiğini ifade etti. Konferansın ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu ve Tıp Fakültesi akademisyenlerin katıldığı bir de toplantı yapıldı.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu, "Üniversitemiz Genel Cerrahi Bölümünün yakın zamanda karaciğer nakillerine başlayacak olmasının üniversitemiz ve Şanlıurfamız için çok önemli bir adım olacaktır. İlk etapta Malatya İnönü Üniversitesi ile koordineli çalışacağız. Bu başarıda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Artık Urfa'da da Karaciğer Nakli Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement