Arpalı Beldesinde Tekstil Atölyesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Arpalı Beldesinde Tekstil Atölyesi Açıldı

Arpalı Beldesinde Tekstil Atölyesi Açıldı

Arpalı beldesinde, törenle açılışı yapılan Bay-Ar tekstil sağlayacağı istihdamla Bayburt ekonomisindeki örnek yerini şimdiden almaya başladı.

06.06.2012 13:16

Arpalı beldesinde, törenle açılışı yapılan Bay-Ar tekstil sağlayacağı istihdamla Bayburt ekonomisindeki örnek yerini şimdiden almaya başladı.

Atıl durumda bulunan Arpalı Şehit Fatih Kostik İlköğretim Okulu binasının işlemden geçmesiyle açılan tekstil üretim tesisleri ilk etapta 40 kişiye ekmek kapısı oldu. İlerde istihdamdaki sayının artması beklenirken Bayburt Valisi Vali Hasan İpek, ülkenin kalkınması adına her türlü desteğin yatırımcıya verildiğini kaydetti.

Bayburt'ta meslek edindirme amacıyla açılan kursta 50 kişilik bir kadro verildiğini belirten Vali İpek, "Burada bulunan öğrencilerimize devlet tarafından az da olsa bir katkı sağlanacak. Bu tip organizasyonları Bayburt'ta birçok yerde görüyoruz. Ben burada hem bu öğrenciler hem kursiyerler hem de Bayburt'taki istihdamın gelişmesi adına işyeri sahibimizden bu işin ciddi bir yatırım olarak devam etmesini rica ediyorum." dedi.

Bacasız sanayi olarak nitelendirilen tekstilin Bayburt'ta çok ciddi bir ilerlemesi olduğuna değinen Vali İpek, Bayburt'ta tekstil gibi, taş işçiliğinin, tarım ve hayvancılığın da çevreye zarar vermeyen bir sanayi olduğuna dikkat çekti.

Bayburt'un çevreye zararsız sanayi ile yaşanılabilir bir il özelliğini sürdürdüğünü belirten Vali İpek, beldeye katkısı olan Arpalı Belediye Başkanı'nı, İstanbul'dan gelip Arpalı beldesine yatırım yapma cesareti gösteren Bay-Ar şirketi yetkililerini, kursiyerlerin hocalarını, öğrencileri ve katılımcıları tebrik etti.

Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak ise Bayburt'a yatırım yapmak için yollara düşen İlkay Birlik, Turgut Saymazoğlu, Asım Özkan, Tuncay Yılmaz ve tekstil hocası Leyla Koçyiğit'e teşekkür etti. Irmak, tekstil tesisinin açılması ve Araklı Tüneli'nin bitmesiyle Arpalı beldesinin Bayburt'un parlayan yıldız beldesi haline geleceğini söyledi. İşadamlarını Arpalı'ya yatırım yapmaya davet eden Irmak, Bayburt'ta bu tür işletmelerin açılmasıyla göçün ve işsizliğin önüne geçileceğini kaydetti.

Şirket müdürü Turgut Saymazoğlu, İstanbul'da tekstil sektöründe çalıştığını belirterek, Arpalı'da açtıkları tekstil tesisinde büyük emeği olan, kendilerini pazardan uzak bir yerde işletme açmak için cesaretlendiren, atıl durumdaki okulu işletmeye kazandıran ve önlerindeki engellerin açılmasında emek sarf eden Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak'a azmi ve katkısından dolayı teşekkür etti.

İŞKUR ile 6 ay uygulamalı işçilik çalışması ile kendi öz sermayelerinden 160 bin lira harcama yaparak 40 işçi ile başlanan tesiste hedeflerinin 400' lere ulaşmak olduğunu açıklayan Saymazoğlu istihdama yönelik yatırımların Bayburt'ta artması için yatırımcıları kente davet etti.

Açılışa Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak, Akşar Belde Belediye Başkanı Salih Aydoğdu, Çayıryolu Belde Belediye Başkanı Nejdet Okur, ve kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ve Arpalı halkı katıldı.

Açılış atölyelerin gezilerek çalışmaların yerinde incelenmesi ve Vali İpek'in eşi Gülten İpek'in tesislerde çalışan kursiyerlere gül dağıtımıyla sona erdi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpalı Beldesinde Tekstil Atölyesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement