Ardahanlılar Derneği'nden Kaynaşma Gecesi - Son Dakika
Yerel

Ardahanlılar Derneği'nden Kaynaşma Gecesi

Ardahanlılar Derneği\'nden Kaynaşma Gecesi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Ardahanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kaynaşma gecesi düzenlendi.

23.05.2013 12:43

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Ardahanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kaynaşma gecesi düzenlendi.

Derneğin gecesine CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Kdz. Ereğli Eski İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, bazı belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede konuşan Kdz. Ereğli Ardahanlılar Derneği Başkanı Atanur Işık, kendileri için Ardahanlı olmanın yanında Ardahanlı olmanın da bir onur olduğunu ifade etti.

Nazım Hikmet'in 'Memleketim'

şiirini okuyan Işık, "Bu memleket bizim. Yiyeceklerimiz, örf ve adetleriyle bu memleket bizim. Çünkü balkanlarda, Çanakkale'de kurutuluş savaşında doğulusu, batılısı diye bir ayrım yapılmamış ve santim santim şehit kanıyla bu memleketin her köşesi bizimdir. Birçok üyemiz biliyor ki derneğimizin artık bir folklor ekibi var ve arkadaşlar sağ olsunlar yaklaşık 9 aydır canla başla çalıştılar. ve çok güzel bir iş çıkardılar. Bu geceyi de folklor ekibimize folklor kıyafetlerini alabilmek için düzenledik. Derneğimiz kültürünü yaşatmak adına folklor ekibini oluşturduk" dedi.

Yapılan konuşma ve ikramların ardından dernek bünyesinde kurulan folklor ekibi gösteri yaparken, Ardahan yöresine ait türküler seslendirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahanlılar Derneği'nden Kaynaşma Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement