Ardahan'da Valilik Koltuğuna Ekin Doğu Kaya Oturdu - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Valilik Koltuğuna Ekin Doğu Kaya Oturdu

Ardahan\'da Valilik Koltuğuna Ekin Doğu Kaya Oturdu

23 Nisan Çocuk ve Ulusal Egemenlik Bayramı etkinlikleri kapsamında ilköğretim öğrencisi Ekin Doğu Kaya, sembolik olarak Ardahan Valisi oldu.23 Nisan Çocuk ve Ulusal Egemenlik Bayramı kutlamaları başladı.

20.04.2012 16:41

23 Nisan Çocuk ve Ulusal Egemenlik Bayramı etkinlikleri kapsamında ilköğretim öğrencisi Ekin Doğu Kaya, sembolik olarak Ardahan Valisi oldu.

23 Nisan Çocuk ve Ulusal Egemenlik Bayramı kutlamaları başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler protokol üyelerinin makam koltuğuna oturdu. 23 Şubat İlköğretim Okulu 6-A sınıfı öğrencisi

Ekin Doğu Kaya ile arkadaşları, İl Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenleriyle Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'i ziyaret etti. Vali Tekmene takdim edilen çiçeğin

ardından Kaya valilik makamına oturdu. Sembolik vali olarak şehrin sorunlarına değinen Kaya, Kentsel dönüşüm projesinin kesinlikle uygulanacağını ve şehrin bu uygulamayla modern ve yaşanabilir bir kent olacağını söyledi.

Kaya, hayvancılığın öneminede değinerek, modern hayvancılığın gelişmesi için yenilenen fenni ahırlarda yapılması gerektiğini söyledi.

Sembolik Vali Ekin Doğu Kaya'ya bilgi veren Vali Mustafa Tekmen de, Valilik makamının sorumlıuluğunun yüksek olduğuna değinerek şunları kaydetti:

"Geleceğimizi sizin gibi gençlere Atatürk'ün armağan ettiği bu bayramda devredeceğimizi düşünerek sizleri hazırlamak düşüncesiyle makamları geçici bir süre devrediyoruz.Her makamın kendine has kendine özgü sorumlulukları vardır.Buraya oturmakla her şey bitmiyor. Burası en üst düzeyde devletin temsil makamı. İlde devleti temsil eden valiliktir. Tek bayrak taşıyan validir. Cumhurbaşkanımızdan sonra o bütün ülkeyi temsil eder devleti. Her ilde de devleti temsil eden, onun adına valilerdir. Tabi valiler bir çatıdır, bütün iradenin çatısıdır. Bütün idare yani Emniyet, Milli Eğitim, Jandarma vesayre hepsi onun

çatısı altındadır. Onun için valiliğin sorumluluğu çok önemlidir.Bir geminin kaptanı gibidir. Kaptan felakete doğru götürürse gemi felakete doğru gider. Ama güzel ufuklara doğru, limana doğru sağlıklı bir şekilde götürürse gemi hedefine ulaşır. Sağsalim oraya, limanına sığınır kazasız belasız. Onun için burada oturmanın sorumluluğu çok ağırdır" dedi.

Vali Tekmen, ziyaretin sonunda Ekin Doğu Kaya ve öğrenci arkadaşlarına hediye verdi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Valilik Koltuğuna Ekin Doğu Kaya Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement