Ardahan Belediyesi Depremzedelere Yardım Gönderiyor - Son Dakika
Yerel

Ardahan Belediyesi Depremzedelere Yardım Gönderiyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Ardahan Belediyesi'nin çağrısı ile vatandaşlar depremzedeler için yardım seferberliği başlattı. Ardahan Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına çok sayıda vatandaş katkıda bulundu.

07.02.2023 20:15  Güncelleme: 20:32

ÖZKAN KARAKAYA

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Ardahan Belediyesi'nin çağrısı ile vatandaşlar depremzedeler için yardım seferberliği başlattı. Ardahan Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına çok sayıda vatandaş katkıda bulundu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Türkiye'nin 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Ardahan Belediyesinin çağrısı ile vatandaşlar depremzedeler için yardım seferberliği başlattı. Deprem bölgesindeki vatandaşlar için battaniye, çocuk elbisesi, bot, mont, ısıtıcı, yiyecek malzemesi birçok yardım malzemesi Ardahan Belediyesi Kapalı Otoparkta toplanmaya devam ediyor.

"ÇOK BÜYÜK BİR DUYARLILIK GÖSTERDİLER"

Gönüllüler yardım malzemelerini istiflerken vatandaşlar da yardım merkezine torba torba malzeme taşıdı. Yardımların toplandığı kapalı otoparkta çalışmaları takip eden Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir şunları söyledi:

"Yüzyılın afeti ile hatta belki 500 yılın afeti ile Türkiye ve insanlık karşı karşıya, depremi duyduğumuz ilk saatten itibaren Ardahan Belediyesi olarak çalışanlarımız olarak hemen harekete geçtik. Kampanyamızı başlattık. İtfaiye ekiplerimizi ve acil kurtarma ekiplerimizi sevk ettik deprem bölgesine. İki gündür de büyük Ardahan halkı gerçekten de çok önemli bir katkı koyuyor. Belediye çalışanları ile ilk önce yola çıktık ama şu anda bakıyoruz akın akın hem yardım geliyor,  hem o yardımları tasnif ediyor. Arkadaşlarımız ve hemşerilerimiz yeniden kolilerin üzerlerine isimler yazılıyor ve en kısa zamanda deprem bölgesine ulaştıracağız. Oradan tanıdıklarımız aracılığıyla belediye başkanları beni aradılar özel talepler ilettiler. Özellikle, battaniye yorgan ve gıda çok istiyorlar. Ben tekrar sizlerin huzurunda Ardahan halkına ve hemşerilerime göstermiş oldukları yardımseverlikten dolayı teşekkür ediyorum Gerçekten de çok büyük duyarlılık gösterdiler. Bize bile kalmadı artık Ardahan halkı bu işi sahiplendi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yaraların bir an önce sarılmasını istiyoruz. Bundan sonra araba devrilmeden hazırlık yapılmış olur ve her bölgede bu üstler hazır olur.

"BURADA MİSAFİR EDEBİLİRİZ"

Ayrıca bölgeden uzaklaşmak isteyen yurttaşlarımız hemşerilerimiz varsa Maraş'tan, Antep'ten yani deprem bölgesinden Belediyemizin yeni açmak üzere olduğumuz Sosyal Tesisleri vardır. Lokantası var yatakhaneleri var oteli var hepsi hazır şu anda. Gelmek istiyorlarsa geçici bir süre kalalım,bir ay dinlenelim, deprem atmosferinden ayrı kalalım, misafirlerimizi sıcak bir ortama mutlaka bekliyoruz. Depremzede vatandaşlarımızı kendi araçlarımızla Ardahan Belediyesi olarak alabiliriz. Kendi belediyemizin sosyal tesislerinde istediği kadar yurttaşlarımızı ücretsiz yemeği ile 3 öğün yemeği ile misafir etmek istiyoruz. Kim bu tarafa gelmek istiyorsa Belediyemizle irtibat kursunlar araçlarımızı gönderelim aldıralım. İstedikleri kadar burada hem tedavilerini yaptıralım hem barınmalarını yemeklerini istedikleri süre içerisinde karşılayalım."

Ardahan Belediyesi Depremzedelere Yardım Gönderiyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ardahan Belediyesi Depremzedelere Yardım Gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement