Antepfıstığı Sorununa Çözüm Arandı - Son Dakika
Yerel

Antepfıstığı Sorununa Çözüm Arandı

Antepfıstığı Sorununa Çözüm Arandı

Gaziantep Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde düzenlenen Antep Fıstığı Ortak Akıl Toplantısı tamamlandı.

11.09.2013 14:49

Gaziantep Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde düzenlenen Antep Fıstığı Ortak Akıl Toplantısı tamamlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yrd. Dr. Ferhat Şelli başkanlık yaptı. Toplantıya; Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, çok sayıda Oda ve dernek başkan ve temsilcileri yanında Antepfıstığı üreticilerini temsilen il ve ilçe ziraat odalarının başkanları, tüccarlar, sanayiciler, bilim adamları ve konunun ilgilileri katıldı.

Üreticiden ihracatçıya kadar sektörle ilgili bütün ilgililerinin bir araya geldiği toplantı sorunların masaya yatırılarak çözümü için önerilerin alınmasıyla devam etti. Sanayicilerden gelen Antepfıstığına geçici süreli ithalat izni çıkması ile ilgili taleplerin şu an için değerlendirilmeyeceğini söyleyen Müsteşar Yrd. Dr. Ferhat Şelli, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede çok verimli bir toplantı yaptıklarını, sorunun kalıcı şekilde çözümü için tarafları dinleyerek notlarını aldıklarını ve gerekli değerlendirmelerin yapılmasının ardından en kısa sürede kısa, orta ve uzun vadeli bir eylem planı oluşturacaklarını söyledi.

Antep Fıstığı Ortak Akıl Toplantısı'na ev sahipliği yapan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'na teşekkür eden Müsteşar Yrd. Dr. Ferhat Şelli, ürün ihtisas borsası dahil toplantıda gündeme getirilen bütün sorunların çözümü için elde ettikleri sonuçları Ankara'da Bakanlar ve Gaziantep Milletvekilleriyle paylaşarak üreticinin rahatlaması yönündeki her türlü çalışmanın arkasında yer alacaklarını da belirtti.

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, toplantının kapanışında yaptığı değerlendirmede sorunların çözümü için üreticilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Antepfıstığının başlıca sorunu kayıt dışılıktır" diyen Başkan Tiryakioğlu, sorunların çözümü için desteklemenin şart olduğunu dile getirdi.

"150 bin ton rekolteden bahsedilen antepfıstığında kayıtlı ticaret yalnızca 30 bin ton civarlarındadır" diyen Ahmet Tiryakioğlu, üreticiye ödenecek destekleme miktarının en az beş katının devletin kasasına gireceğinin kesin olduğunu da ifade etti.

Düzenlenen toplantıda ürün kalitesinin arttırılması ve geliştirilmesi için gerekli her türlü desteğin verildiğini ve bundan sonra da verileceğini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yrd. Şelli, İl Tarım Müdürlüğü ve Fıstık Araştırma Enstitüsü Müdürlerine talimat vererek ihtiyaç duyulan her türlü araç ve gereç için kendisine rapor gönderilmesi ve bu taleplerin en kısa zamanda çözümünün sağlanacağı şeklinde oldu. Toplantıya katılan iştirakçiler antepfıstığında ilaçlama, stokçuluk, aşılama ve destekleme konuları hakkında görüş alışverişinde bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antepfıstığı Sorununa Çözüm Arandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement