Anaokulunda Yöresel Yiyecek, Kıyafet ve Eşya Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Anaokulunda Yöresel Yiyecek, Kıyafet ve Eşya Sergisi Açıldı

Anaokulunda Yöresel Yiyecek, Kıyafet ve Eşya Sergisi Açıldı

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesindeki Nasrettin Hoca Anaokulu’nda ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında ‘Yöresel Yiyecek, Kıyafet ve Eşya Sergisi’ açıldı.

20.05.2016 10:42

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesindeki Nasrettin Hoca Anaokulu'nda 'Değerler Eğitimi' kapsamında 'Yöresel Yiyecek, Kıyafet ve Eşya Sergisi' açıldı.

Sergiye, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Akdeniz Kaymakamı Turgut Serimer ve eşi Nuran Serimer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serbülent Sevdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ve veliler katıldı. Sergi açılışı öncesinde, anaokulu öğrencilerinin "Renkleriyle Güzel Ülkem Türkiye'm" müzikli dans gösterisi davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

Gösterinin ardından Vali Yardımcısı Deniz, Kaymakam Serimer ve eşi Nuran Serimer tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. Deniz ve beraberindekiler, açılışın ardından tarımda, günlük hayatta, törenlerde, iş hayatında kullanılan birçok eski eşya ve kıyafetlerin yer aldığı sergiyi gezdiler.

Sergiyle ilgili bilgi veren Nasrettin Hoca Anaokulu Müdürü Suzan Yılmaz, sergiyi planlarken çocukların kendi kültürünün özelliklerini tanıma fırsatını bulmalarını amaçladıklarını ve bunlara değer vermelerini, değer katmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Hafta boyunca açık kalacak olan sergideki kıyafet ve eşyalar dönüşümlü olarak sınıf öğretmenleri rehberliğinde çocuklara tanıtılacak. Çocuklar getirdikleri kıyafet veya eşyayı tanıtma ve arkadaşlarının sunumlarını izleme imkanı bulacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anaokulunda Yöresel Yiyecek, Kıyafet ve Eşya Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement