Amatörce Yürüdüler - Son Dakika
Yerel

Amatörce Yürüdüler

Amatörce Yürüdüler

Gaziantep'te kutlanan 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri kapsamında öğrenciler ve amatör sporcular yürüyüş yaptı.

30.09.2013 11:42

Gaziantep'te kutlanan 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri kapsamında öğrenciler ve amatör sporcular yürüyüş yaptı.

Her yıl 30 Eylül ile 6 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Amatör Spor Haftası' etkinliği, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Düzenlenen törene; Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, beden eğitimi öğretmenleri, çok sayıda lise öğrencisi ve amatör sporcular katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte spor yapmanın önemi anlatıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan yaptı.

Şahan, günümüzde teknoloji ile birlikte bir ofis kültürü oluştuğunu, öğrencilerin okullarına bile yürüyerek gitmediğini ve bunun ciddi sorunlara neden olduğunu kaydetti. Günümüzün en önemli sorunlarından birisi olan obeziteden kurtulmanın yolunun spor yapmaktan geçtiğini söyleyen Şahan, bu etkinlikle spor alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yahya Şahan'ın konuşmasının ardından halk oyunu ekibi gösterisi sundu. Daha sonra törene katılan herkes şehir merkezinde kortej yürüyüşü yaptı.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri 10 değişik spor branşında yapılan etkinliklerle devam edecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amatörce Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement