"Amacımız 18 Belediyenin 18'ini de Ak Belediye Yapmaktır" - Son Dakika
Yerel

"Amacımız 18 Belediyenin 18'ini de Ak Belediye Yapmaktır"

"Amacımız 18 Belediyenin 18\'ini de Ak Belediye Yapmaktır"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, "Amacımız 18 belediyenin 18'ini de AK belediye yapmaktır" dedi.

24.09.2012 15:00  Güncelleme: 15:09

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, "Amacımız 18 belediyenin 18'ini de AK belediye yapmaktır" dedi.

Aydın, DSİ Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, milletvekilliği süresince Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çeşitli komisyonlarında da komisyon üyesi görevlerini yürüttüğünü belirtti.

Milletvekilliği döneminin yüzde 50'sini Gümüşhane'de geçirdiğini ifade eden Aydın, "Bu süre içerisinde her yıl toplantılar düzenledik. İlimizin sorunlarını yerinde tespit ettik. İlimizde, sağlık, eğitim ve spor büyük önem taşımaktadır. Bu üç önemli faktörün yanına adaleti ve emniyeti de katmak gerekiyor" diye konuştu.

Aydın, 5 yıl önce Türkiye genelinde Gümüşhane'nin eğitimde 72. sırada bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Bugün ilk 10'un içerisinde bulunmaktayız. Ankara'nın doğusundaki iller arasında ise birinci sıradayız. Başarımız bu yıl da artarak sürecektir. Sağlıkta ise il dışına hasta sevk eder konumda iken, bugün herhangi bir tetkik için dışarıya hasta sevki yapılmamaktadır. Kelkit ilçemize yapılan modern hastane ilimizin yükünü azaltmış bulunmaktadır. 60'ar yıllık Torul, Şiran ve Kürtün hastaneleri yıkılarak bunların yerine yenileri yapıldı, Kürtün hastanemizin yapımı sürmektedir. Ulusal sağlık politikamızda uçak ve hava ambulansı helikopterlerle destek sağlanmaktadır. İlimiz sağlık sistemi artık kendi halinde sağlıklı bir şekilde sürmektedir. Sporda da gerekli başarıya ulaşmak için kapalı spor salonlarını tüm ilçelerimizde hemen hemen tamamladık. 16 Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna (YİBO) çok amaçlı spor salonları yaptık."

Ulaşımda, özellikle karayollarında ciddi bir yatırım içerisine girildiğini belirten Aydın, "Şu anda bu amaçla yapılan yatımlar 1 milyar liradır. Tünel ve bölünmüş yol çalışmalarımız sürüyor. 3 yıl sonra duble yollarla çevre illere bağlanacağız. 13 kilometrelik Zigana Tüneli de yıl içerisinde tamamlanacaktır. 13 kilometrelik şehir çevre geçişinin de tamamlanması için sorunumuz çözülmüş bulunmaktadır. Telefon ve internetin ulaşmadığı yaylamız bulunmamaktadır" dedi.

Devlet Su İşleri'nde en fazla yatırım alan iller arasında birinci sırada olduklarını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Kürtün ve Torul barajlarını hizmete açtık. Sulama amaçlı Köse Barajı'nın yapımı tamamlandı. Sadak Barajı yapımı sürüyor. 30 göletimiz proje aşamasındadır. 100 milyon liralık dere ıslahının bir bölümü tamamlandı, bir bölümü ise devam etmektedir. Kırsal kalkınma ile desteklenen tarımdaki çalışmalarımızda önemli gelişmeler sağlanmıştır. Madenlerimizin işletilmesi hem ilimize hem de ülkemize önemli katma değer sağlamaktadır. Altın Borsası'nın ilimizde hayata geçirilmesi için çalışmalarımız sürmektedir."

Aydın, Köse ilçesi dışında öğrenci yurt sorunu kalmadığını ifade ederek,

" Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Kelkit ve Kürtün şubelerini açtık. Köse Havaalanı'nın fizibilite çalışmaları sürüyor. Bu çalışmanın ardından proje çalışması başlatılacaktır. Demiryolunun Gümüşhane'den geçmesi için avam projesi bitmiştir. İŞKUR aracılığı ile 2 bin 500 kişinin istihdamı sağlanmıştır. 5 bin metrekarelik alana 10 milyon avroluk iş güvenlik merkezi kurulacak" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aydın, Yerel Seçimler Yasası Meclis'ten çıkmadan bir şey söyleyemeyeceğini belirterek, "Amacımız 18 belediyenin 18'ini de AK belediye yapmaktır" dedi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Amacımız 18 Belediyenin 18'ini de Ak Belediye Yapmaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement