Alaplı'nın 26 Yıllık Cami Hasreti Sona Eriyor - Son Dakika
Yerel

Alaplı'nın 26 Yıllık Cami Hasreti Sona Eriyor

Alaplı\'nın 26 Yıllık Cami Hasreti Sona Eriyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Çağlayan Camisi Dernek Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçe merkezinde yapılacak olan Çağlayan Camisini yapmak için 26 yıldır beklediklerini söyledi.

02.01.2014 14:54

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Çağlayan Camisi Dernek Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçe merkezinde yapılacak olan Çağlayan Camisini yapmak için 26 yıldır beklediklerini söyledi.

1988 yılında Mustafa Kaya isimli bir hayırsever tarafından cami yapılması şartıyla yerini başlamasıyla sürecin başladığını belirten Türkoğlu, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun projeye sahip çıktığını ve Başkan Çimenoğlu'nun destekleriyle caminin temelini Ocak 2014 tarihinde atacakları söyledi.

500 metrekare alan üzerinde yapılacak olan Caminin 600 kişi kapasiteli olacağını belirten Türkoğlu, "Alaplı Çağlayan Camisi Derneği Başkanı olarak bir hayalimizi Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ile birlikte gerçekleştiriyoruz. 500 Metrekare alan olan cami alanı, Başkan Çimenoğlu tarafından 2 Bin Metrekare alana çıkartılmıştır. Yapımı planlanan camimiz 600 kişilik olup, bodrum katında 7 adet derslik, kütüphane, öğretmen odaları ve abdest alma yerleri olan kubbeli tek minareli bir cami projesidir. Mühendislik ve projelendirme çalışmaları da hayırsever kişiler tarafından bağışlanmıştır. Sondaj çalışmaları jeoloji mühendisi Murat Karadeniz, Statik Proje Sezyapı firması sahibi İbrahim Sezer, Mimarlık projesini Özkan Mimarlıktan Özkan Azman'nın eşi Gamze Azman, Projelerin ozalitlerini Göktaş Harita'dan Gökan Göktaş çoğaltarak Alaplı Çağlayan Cami Derneğine bağış yapmışlardır. Bundan sonra Alaplı Belediyesinden inşaat ruhsatı alınıp temeli atılacaktır. Bu aşamaya kadar gelmemizde emeği olan herkese sonsuz teşekkürler eder şükranlarımızı sunarız" dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı merkezde ikinci bir camiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

26 yıllık özlemi 2014 yılında bitireceklerini ifade eden Çimenoğlu, "Alaplı Merkez camisi özellikle Cuma günleri ve cenaze olduğu günler ihtiyacı karşılayamamaktadır. İşte bu yüzden Çağlayan Camisi yeri ve konumu itibariyle çok önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Alaplı Merkez camisinde özellikle Cuma günleri ve cenazelerin olduğu günlerde vatandaşlar namazlarını sokakta kılmaktadırlar. Hem ibadetlerini yapan vatandaşlar için hemde sokağı kullanmak zorunda kalan insanlar için çok zor şartlar oluşmaktadır. Çağlayan Camisi 450 metrekare taban alanı olan, belediye olarak 1500 metrekare yer kazandırılarak toplamda 2 Bin metrekare alana yayılan bir cami projesidir. Alaplı belediyesi olarak caminin dış alanını yeşillendireceğiz, şadırvan ve dinlenme yerleri koyacağız. İstanbul Sultan Ahmet Camisi gibi çevre düzenlemesi yapacağız. En önemlisi cami yapıldıktan sonra cenaze namazları bu camimizde yapılacak. Merkez camimizde cenaze namazı kılınmayacak. Ayrıca caminin bodrum katında planlanan dersliklerde çocuklarımız Kuran-ı Kerim öğreneceklerdir. Caminin yapılmasında Alaplı Belediyesi olarak her türlü desteği ve yardımı yapacağız. Ocak ayı içinde temelini atacağız. İnşallah Alaplı'mıza hayırlı uğurlu olur" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı'nın 26 Yıllık Cami Hasreti Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement